Vdolky pečené v troubě

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 8
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Annalise

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka
    • 0,3
      l mléko
    • 2
      lžíce cukr
    • sůl
    • 1
      ks žloutek
    • 60
      g tuk
    • marmeláda
    • zakysaná smetana
    • tvaroh
    • 42
      g droždí klasická kostka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Prosetou mouku smícháme se žloutkem, rozehřátým tukem a špetkou soli. Vlijeme připravený kvásek a zpracujeme na hustší těsto. Lehce poprášíme moukou a necháme kynout (cca 3/4 hodiny). Poté z těsta uválíme silnější plát a vytlačujeme kolečka, která následně vkládáme na vymazaný plech.
2
Necháme ještě 15 minut "odpočívat". Potřeme je tukem a vkládáme do nepředehřáté trouby a pečeme při 180 °C do světle žluta. Pak je obrátíme, znovu potřeme tukem a dopečeme. Navrch kápneme marmeládu, nastříkáme vyšlehanou smetanu a posypeme tvarohem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Max
    Max |

    21. 6. 2016 19:56

    První vykrájená várka super, další převálená a vykrajovaná je bohužel trošku tužší. A další zase. Tj. Hosty uzemnit první várkou :)

  • markéta
    markéta |

    6. 2. 2016 16:17

    Doopravdy do nepředehřáté? Jen se chci ujistit, protože jsem se s takovým způsobem pečením nikdy nesetkala. Děkuji

  • Markéta
    Markéta |

    6. 2. 2016 16:14

    Prosím doopravdy do nepředehřáté trouby? Jen se chci ujistit, protože jsem se s takovým způsobem pečení nesetkal, Děkuji

  • Jana
    Jana |

    25. 9. 2015 12:14

    Fakt luxus, vsichni se olizovali a druhy den byli dojedeny zbytky :-)

  • Denisa
    Denisa |

    15. 3. 2015 14:01

    Dnes jsem zkusila...chutove dobre, ale tvrdeeee..proc?? O:-) :-D

  • Lida
    Lida |

    3. 3. 2013 09:03

    Vdolky byly bezva, dala jsem jen 450g mouky(300 hladké +150polohrubé), mazala máslem před pečenim i po něm.Vychladlé vdolky jsem druhý den "oživila" na mřížce topinkovače. :-[

  • Veronika
    Veronika |

    8. 10. 2012 18:02

    Vdolky miluji a tyhle ty jsou neskutečně dobré,slovy synka MŇAMÓZNÍ ! <3

  • Patrik
    Patrik |

    2. 7. 2011 17:18

    Jednou sem je delal a na druhy den sem je ohřál v mikrovlné troubě a byly opět nydýchané a výborné.

  • Hana Machulková
    Hana Machulková |

    12. 2. 2010 13:36

    Byly výborné, ale druhý den tvrdé, i když jsem je měla v igelitu.. Čím to? Dají se jíst i druhý den?

  • Helena Ulbrichová
    Helena Ulbrichová |

    31. 1. 2010 23:42

    Chtěla bych je vyzkoušet,ale mate mě tam dávat do nepředehřáté trouby?Není to překlep?

  • Martina Pecková
    Martina Pecková |

    30. 1. 2010 14:53

    uzasy recept, melo to vetsi ohlas nez jsem cekala .-) davam za 1

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    28. 4. 2009 14:58

    máslo nebo heru...

  • Martina Veselá
    Martina Veselá |

    28. 4. 2009 14:07

    Prosím, jaký dáváte tuk?

  • Petra
    Petra |

    28. 2. 2008 13:35

    S vdolky jsem nikdy neměla štěstí, zkusím dnes tento recept, vypadá to opravdu dobře.

  • Eliška
    Eliška |

    26. 1. 2008 14:17

    tak už jsem je musela udělat z dvojité dávky manžel se může utlouct . jsou opravdu výborné

  • pavlinka
    pavlinka |

    9. 10. 2007 12:18

    a na slano sou taky super,mozna jeste lepsi,se syrem,kecupem a cesnekem

  • paja
    paja |

    28. 9. 2007 12:37

    tyhle vdolecky sou super,nejsou vubec mastne