Vdolky paní Slávky

Hodnocení:

Moje:

90 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1000
      g hladká mouka
    • 50
      g droždí
    • 8
      lžíce olivový olej
    • 500
      ml mléko polotučné
    • 1
      lžíce cukr do kvásku
    • 1
      ks rozšlehané vejce na poření
    • mák na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V mouce uděláme důlek nalijem trochu mléka přidáme cukr a kasnice.Necháme vzejít kvásek,pak přidáme zbytek mléka a olej a vypracujem těsto které necháme pod utěrkou kynout.Děláme vdolky které dáváme na vymazaný plech nebo na pečící papír.Potíráme vajíčkem a sypeme mákem.Pečeme ve středně vyhřáté trobě.Podáváme s jablečnými povidly nebo marmeládou.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Jarka
    Jarka |

    21. 5. 2015 08:00

    Toto nejsou vdolky ale kulaté loupáky.

  • Irena
    Irena |

    30. 11. 2012 07:48

    A co vajíčko? Do těsta se nedává? :-\

  • Ašina
    Ašina |

    18. 11. 2012 18:17

    V první řadě děkuji autorce receptu za vložení, protože toto pečivo moc dobře znám pod názvem sypánky. Dělávala je moje maminka a velmi často. Jsou výborné k braboračce, gulášové a držkové polévce. Jsou báječné třeba jen namazané máslem. Maminka odešla náhle a já se jí nestihla zeptat jak se sypánky dělají. Ještě jednou velký dík. Všem doporučuji vyzkoušet. Z těsta se dají dělat i malé houstičky a těm se u nás říkalo karásky také se sypaly mákem.

  • slunečnice
    slunečnice |

    28. 1. 2012 13:02

    Já, jsem dala polohrubou mouku a těsto jsem trochu osolila. Na potření jsem do vajíčka přidala trošku mléka a také osolila, sypala nejen mákem, ale i drceným kmínem, nebo sezamem. Jsouu výborné, recept chválím, jedli jsme je ke gulášovce a večer dojídali s marmeládou. Móoc jsme si pochutnali. :-)