Autor:

Koložvárské zelí

20 minut PT0H20M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Vepřové maso
(plecko)
300 g
Cibule 1 ks
Kysané zelí 600 g
Rýže 200 g
Mletá paprika  
Sůl  
Pepř mletý  
Olej  
Zakysaná smetana  
Koložvárské zelí

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme lžíci papriky, mleté maso, opepříme, osolíme, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Vodou podlijeme tak, aby nám zůstalo více šťávy.

Rýži podusíme asi na 50%. Do vymazaného pekáče vrstvíme: kysané zelí (asi 2 cm), polovina rýže, polovina masa se šťávou, kysané zelí, druhá polovina rýže, druhá polovina masa se zbylou šťávou, kysané zelí, kysané zelí. Zelí příliš nemačkáme a šťávu z masa vylijeme všechnu.

Přikryjeme a v troubě zapékáme asi 40 minut, dokud rýže nezměkne úplně (proto je tam potřeba šťáva z masa). Potom zalijeme kysanou smetanou a dopečeme odkryté.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 25 x
1-
4.56 25 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 25x)
Bábovka z křehkého těsta plněná vejci Vajíčka v osmi skvělých variacích Články z

Komentáře k receptu: Koložvárské zelí

Komentáře

  1. monca   06.08.2015 | 17:27 | reagovat | závadný

    teda ja mam recept od kamaradky a nemuzu si ho vynachvalit :)) a kazdemu strasne chutna, zatim jsem se nesetkala s nekym komu by tahle dobrota nezachutnala a nechtel by odemne recept :)

    uvarim si ryzi, na panvy sprazim cibulku, pridam mlete maso- ochucene ( paprika,sul,pepr), necham povarit, az maso ztmavne, pridam na kostky nakrajenou klobasu - hodne mastnou a poctivou, a nakrajenou slaninu. vsechno v panvi promicham a podusim. Kdyz je maso hotove, do zapikaci misy vlozim nejprve prvni vstvu ryze ( 2-3 pytliky ), na ni pridam smes masa, potom scedim prebytecnou stavu ze zeli a zeli ( 1 velke baleni ) nalozim jako treti vrstvu na maso, zaliju smetanou ke slehani ( 1 velky kelimek nebo dva male ) dam do predehrate trouby a pecu 40 minut... nejvetsi dobrota ktera muze byt, jedla bych to fuurt !! <3 <3 <3 <3 <3

  2. Vlasta   26.11.2010 | 20:25 | reagovat | závadný

    To se to zase nějak popletlo - původně to tu bylo z masa na kostky, chybí klobása a mezi vrstvama byla zakysaná smetana - kde se stala chyba??? Nemůžete to vrátit do původního stavu? Děkuji Vlasta

    1. David   22.08.2014 | 10:07 | reagovat | závadný

      Na troške oleje opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme lyžicu papriky, na kocky nakrájané mäso, okoreníme, osolíme, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Vodou podlejeme tak, aby nám zostalo viac šťavy. Ryžu podusíme asi na 50%. Do vymazaného pekáča vrstvíme: kyslá kapusta (asi 2 cm), polovica ryže, polovica mäsa so šťavou, kyslá kapusta, polovica klobásy nakrájanej na kolieska, druhá polovica ryže, druhá polovica mäsa so zvyšnou šťavou, kyslá kapusta, druhá polovica klobásy, kyslá kapusta. Kapustu príliš nevymačkáme a šťavu z mäsa vylejeme všetku. Prikryjeme a v rúre zapekáme asi 40 minút, kým ryža nezmäkne úplne (preto je tam potrebná šťava z mäsa). Potom zalejeme kyslou smotanou a dopečieme odkryté.

      (převzaté z jiného webu, recept s klobásou využívám a je výbrný)

  3. Mirka   12.11.2010 | 19:35 | reagovat | závadný

    Nepatří do surovin také maďarská klobása?

  4. recepty73   17.10.2010 | 16:20 | reagovat | závadný

    ...velice oblíbené :-))

  5. Tereza J.   13.04.2010 | 17:39 | reagovat | závadný

    Pani Kanila, so zemiakmi to už nebude Koložvárska kapusta, ale chutné to byť môže.

    1. Martin   17.03.2011 | 14:11 | reagovat | závadný

      No, brambory urcite ne dovnitr, ale miluji kolozvarske zeli z varenymi brambory jako prilohou.

1 2 3 4 5 6 ... 8 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web