Autor:

Plněné zelí

Střední
Ingredience
Mleté maso 1 kg
Rýže 200 g
Kysané zelí 500 g
Zelné listy
z hlávkového zelí
12 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Vejce 2 ks
Bobkový list 1 ks
Sádlo
nebo olej (sádlo je lepší)
3 lžíce
Plněné zelí

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Rýži podusíme do poloměkka a necháme vychladnout. Potom ji smícháme s mletým masem, vejci, osolíme, opepříme.

Zelné listy krátce (asi 3 min.) povaříme ve vodě, vyjmeme je, necháme dobře okapat a vychladnout. Rozložíme je na desku a rozdělíme na ně maso. Každý list zabalíme do balíčku.

V hrnci rozpustíme sádlo, rozložíme kysané zelí, osolíme a okořeníme, přidáme bobkový list a poskládáme plněné zelné listy. Podlejeme trochou vody a přikryté pomalu dusíme asi 45 minut.

Pokud je třeba, podléváme horkou vodou, při dokončení jí nemá být moc.

Podáváme s knedlíky nebo brambory, ale chutná i s chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Jak správně naporcovat drůbež? Články z

Komentáře k receptu: Plněné zelí

Komentáře

  1. Katarina Reeves   24.03.2015 | 3:14 | reagovat | závadný

    Tak takovou mñamku jsem nečekala. Opravdu dobre, kysele zeli dava jidlu vyváženou chut. Podle komentare pani Klary jsem data trochu smetany na talir, což jidlu velice komplimentuje.

  2. Klára K.   07.04.2011 | 19:37 | reagovat | závadný

    Ja do tohoto jedla dávam jednu tretinu údeného mäsa , z celkovej hmoty ml. mäsa, cibuľu, málo červenej mletej papriky a cesnak. Pre nás, trochu údeného a cesnak sú veľmi žiadané do tohoto jedľa. Na tanieri si každý dá podľa chuti sladkú, alebo kyslú smotanu.

  3. recepty73   07.04.2011 | 17:42 | reagovat | závadný

    ...do směsi dávám ještě osmaženou cibuli dozlatova a je to výborné :-P :-)) !!!

  4. Jaroslava Oumarová   31.01.2006 | 13:47 | reagovat | závadný

    Já tyto závitky zaliju šlehačkou rozmíchanou s kečupem, na pekáč už nedávám tuk a peču. Je to vynikající, a i verze paní Terezy bude moc dobrá :-))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web