Arabské kuře

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 33
90 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • olej
    • 2
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 4
      ks rajčata
    • 3
      lžíce worcestrová omáčka
    • 3
      lžíce maggi
    • 5
      lžíce kečup - jemný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pekáč polijeme olejem (více), dno posypeme nakrájenou cibulí na kterou poskládáme osolené a opepřené rozporcované kuře. Maso obložíme na čtvrtky pokrájenými rajčaty, zakapeme worchesterem, maggi a kečupem. Pečeme nejprve 45 minut přikryté, a pak dopečeme odkryté asi 15 minut.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zdeněk
    Zdeněk |

    1. 2. 2015 20:35

    Nápadně mi to připomíná kuře Marengo. Oblíbený pokrm Napoleona Bonaparte.

  • ariska
    ariska |

    24. 1. 2015 13:23

    zkusila jsem tento recept, ještě jsem pridala majoránku a trochu koreni na kure a navrch brambory na platky a musim pochválit, byla to basta :-)

  • Farah
    Farah |

    28. 9. 2014 12:23

    Videli jste nekdy varit araba? Asi ne! Autorka ma bujnou fantazii a pokud by pouzila v kuchyni arabske hospodyne magi, kecup a wolchestr, nestacila by hledat vychod. A jeste silenejsi jsou komentare, jak je to arabske kure dobre. Vite vubec co to Arabie je a kde lezi?

  • KaRa
    KaRa |

    28. 9. 2014 11:32

    Vynikající... Díky! :)

  • KaRa
    KaRa |

    28. 9. 2014 11:31

    Vynikající... <3 Díky! :-)

  • emil
    emil |

    15. 8. 2014 20:54

    ara :-D

  • Hoanzo
    Hoanzo |

    5. 3. 2014 03:02

    to má 'ksicht',jako kdyby to vařil Babica........... :-D

  • Janule
    Janule |

    7. 11. 2013 11:43

    Ano toto opravdu neni arabske kuře se dela s brambory na platky do kterych pridame cibuli + sul a pepř a rimsky kmin pote dame na brambory nasolene kuře nahoru maslo a peceme ale verim ze tento recept na rabske kuře jak pani piše muže byt super určitě z :-) kusim.

  • Míša
    Míša |

    1. 11. 2013 10:40

    Ano, mám manžela z arabské země a arabské kuře to věru není ;-)

  • andre
    andre |

    3. 5. 2013 19:56

    Zajímalo by mě, kde přišel autor receptu na to, že má toto kuře něco společného s arabským kuřetem..

  • Erbéčko
    Erbéčko |

    21. 4. 2013 16:48

    Recept zajímavý a chutnal. Jen jsem přidal česnek a anglickou. Na 5 lžic kečupu pouze 1,5 lžíce Maggi a 1 lžíci Worechesterun. Jinak také méně oleje, než je v receptuře.

  • kokobelo
    kokobelo |

    1. 3. 2013 22:32

    Kuře chutnalo, dostal jsem pochvalu. Akorát jsem pekl daleko déle. Zřejmě 180 st a horkovzduch je nízká teplota. Po odkrytí za 45min. vypadalo podobně jak po vložení. Ale po stejně dlouhé době bez vrchního pekáče bylo skvělé. Nic spáleného a vysušené nebylo.

  • Marek
    Marek |

    30. 12. 2012 00:55

    Výborný recept,rychlé,jednoduché.Doporučuji.

  • TAUAH
    TAUAH |

    7. 12. 2012 14:25

    Přidávám se ke Kamilovi. Doporučovala bych změnit název jídla. A mimochodem, Arabové byli odjakživa pastevci a proto je jejich kuchyň bohatá na skopové a kozí maso. Nicméně, dobrou chuť. A okouzluje mě kombinace Maggi - worchester - a (nenahraditelný) kečup.

  • kenad
    kenad |

    21. 7. 2012 07:58

    Výborné,jednoduché,rychlé,mňam 8-)

  • Kamil
    Kamil |

    17. 7. 2012 00:04

    Věřím, že to není špatné... ale co je na tom proboha ARABSKÉ ??? Ledaže by to kuře mělo nějaké arabské předky :-\

  • Larra93
    Larra93 |

    13. 7. 2012 21:15

    Výborný recept, doma to chutnalo :)

  • adela.novak
    adela.novak |

    26. 1. 2012 16:33

    Mně také hned napadla sušená rajčata :-) tak to s nimi zkusím

  • Zuzana
    Zuzana |

    11. 12. 2011 09:57

    Je to nejoblíbenější recept mých dětí, jen tam přidávám sušená rajčata...

  • alexis222
    alexis222 |

    28. 11. 2011 17:15

    Výborný recept.CHutnal celé rodině.

  • Merky
    Merky |

    4. 11. 2011 06:35

    Opatrně s worchestrem. Je to kyselé už díky rajčatům a kečupu. Vorcherster není třeba.

  • Merky
    Merky |

    4. 11. 2011 06:33

    Přidal jsem i anglickou slaninu a nahoru jsem dal brambory. Bylo to dobré, ale poněkud celé až příliš moc šťavnaté. Určitě tento recept stojí za vyzkoušení. Víckrát už si ho ale asi dělat nebudu.

  • Pavel
    Pavel |

    18. 10. 2011 01:05

    Katko asi radši pošli recept jak se to dělá, ad máme co kritizovat :-\

  • Pavel
    Pavel |

    18. 10. 2011 01:05

    Katko asi radši pošli recept jak se to dělá, ad máme co kritizovat :-\

  • Katka
    Katka |

    6. 10. 2011 11:11

    Milá Věro, vaše odvaha nazvat tento recept "arabské" kuře mě šokuje. V životě jsem neviděla araba - spíše arabku - používat při pečení kuřete ingredience jako Worchster, Maggi nebo kečup. Navíc tato směs nikdy nebude mít ani chuť podobnou arabskýcm pokrmům... Přestaňte si vymýšlet blbosti, a zkuste někdy použít koření..

  • marcelanovakova
    marcelanovakova |

    28. 9. 2011 11:30

    Výborné. Dali jsme si dnes k obědu a nemá to opravdu chybu ..... dávám 1

  • irenkkka
    irenkkka |

    15. 7. 2011 13:32

    Az na to,ze by arabove nikdy nepouzili Worchester a maggi a kecup?to je vysmech :'(

  • JIŘÍ
    JIŘÍ |

    11. 6. 2011 15:51

    ...jeste jsem hodil nahoru nakrejenou ang.slaninu. velice dobre !

  • Alvoska
    Alvoska |

    30. 5. 2011 17:28

    Jednoduché a výborné!! Oleje dávám méně a přidávám česnek. Jako příloha je výborná rýže nebo pečené brambory. Doporučuji! :-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    18. 4. 2011 12:38

    Přidávám česnek a je to moc dobré ;-)

  • rerenta
    rerenta |

    30. 3. 2011 13:21

    je to dobrý :-)

  • Duke
    Duke |

    10. 2. 2011 11:35

    jednoduchý a dobrý ;-)

  • Kata
    Kata |

    22. 1. 2011 19:46

    Mnam, absolutni dobrutka!!! :-)

  • Lalina
    Lalina |

    17. 1. 2011 21:30

    Môže to byť dobré (až na to Maggi), ale nejako nechápem, čo je na ňom arabské.

  • moribundus
    moribundus |

    24. 11. 2010 12:32

    Tak jsem to dneska udělal a navíc jsem tam přidal česnek i kápii s paprikou a bylo to špica. :-D

  • mirek
    mirek |

    24. 11. 2010 11:27

    aby jsi se nepos...

  • svopex
    svopex |

    31. 10. 2010 12:03

    Dobry. No napoprve jsem pokapal kecupem kure, jak bylo napsano v receptu, a pak se me kecup spalil. Prisel jsem tak o kuzi. Nyni napodruhe jsem dal kecup pod kure a kure po odklopeni poleval sosem kazdych 10 minut. Nyni se to jiz povedlo na 100%. No jsem zacatecnik. Nyni vyborne! :-D

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    10. 6. 2009 19:44

    Probůh..!! Píše se VÝBORNÉ - s ypsilon!!!

  • Tadeáš Kail
    Tadeáš Kail |

    10. 6. 2009 19:20

    Moc víborné !!!!!!!!!!!!!!!!Všem to chtnalo a mně také.

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    20. 5. 2009 12:50

    Když jsem přišla od holiče,čekalo mě doma toto jídlo,které ukuchtil manžel. Musím říct, že to bylo úžasné, výborné, mňam! Přidal také česnek a dáváme za všechny velkou 1!

  • lenka tymlova
    lenka tymlova |

    24. 11. 2008 00:37

    Dnes jsem kuřátko vařila...prima recept,ale přidala jsem stroužek česneku...díky za nápad...bylo výbornýýý

  • Petr Binka
    Petr Binka |

    19. 8. 2008 14:36

    výborný recept, ale doporučuji nedávat na dno olej, je to pak strašně mastý.

  • pavlína Hlasváčová
    pavlína Hlasváčová |

    2. 2. 2008 12:53

    teď to pečeme jsem zvědavá.Napíšu jaké to je.Vaří partner.

  • Jan Pupík
    Jan Pupík |

    6. 1. 2008 19:18

    Velmi dobré, přidal jsem trochu slaniny a česneku.

  • Aka
    Aka |

    12. 12. 2007 20:04

    Vynikajici!!! Byla jsem za tuhle veceri neskutecne pochvalena. :-)

  • Karol
    Karol |

    20. 11. 2007 22:24

    Bylo to moc dobre, nejdriv jsem smichala worchestrovou omacku s kecupem a kure v tom nechala marinovat, maggi jsem vynechala, podavala jsem to s varenymi baby brambory ve slupce...mnam,mnam

  • usáma
    usáma |

    1. 10. 2007 16:03

    skutečně arabské? ať s toho není někaý konflikt. víte jací jsou.!

  • usáma
    usáma |

    1. 10. 2007 16:03

    skutečně arabské? ať s toho není někaý konflikt. víte jací jsou.!

  • Michaela Honzíková
    Michaela Honzíková |

    15. 9. 2007 15:41

    Báječné : ) mňam

  • Aňa
    Aňa |

    7. 9. 2007 16:30

    Miluju kuře na každý způsob,takže výborny recept.

  • Vladka Konstanzova
    Vladka Konstanzova |

    26. 2. 2007 17:59

    Zkuste arabske kure trochu jinak:Na suchy pekac nakrajime na hrubo kolecka cibule, okorenene kure na ctvrtky a oblozime osolenymi bramborami na kousky. Podlijeme trochou vody a dame pect do barvy. Dietni, rychle a z jednoho pekace.

  • kuba cerny
    kuba cerny |

    21. 10. 2006 20:14

    můj názor je bez magi jinak vinikající

  • AJk
    AJk |

    30. 6. 2006 16:28

    je to dost dobrej zvanec ....... mnam

  • Jana Vedralová
    Jana Vedralová |

    24. 3. 2006 17:34

    tento recept může být dobrý

  • hallerova gertruda
    hallerova gertruda |

    8. 2. 2006 13:58

    opravdu dobry recept.m&#241;am.