Apulijský pstruh na grilu

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks pstruh duhový
    • 6
      plátek citron (4 až 6)
  • Směs na potření
    • olivový olej
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 3
      stroužek česnek 2 až 3
    • 1
      lžička rozmarýn
    • 1
      lžička estragon
    • 0.5
      lžička šalvěj
    • 0.33
      lžička chilli papričky nahrubo či jemně mleté
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 0.33
      lžička kari

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očistíme ryby, ponecháme jim hlavy. V menší misce smícháme vše kromě ryb a citronových plátků. Touto směsí pomocí štětečku důkladně potřeme ryby zvenku i uvnitř.
2
Do ryb vložíme plátky citronu a takto je uzavřeme do roštu na ryby, který zabrání rozpadu ryb během grilování. Na rozžhaveném venkovním či domácím elektrickém grilu (ne v troubě či mikrovlnce) grilujeme z obou stran dozlatova. Hotové ryby opatrně vyjmeme z roštu na ryby a položíme na talíř.
3
Jako obloha jsou vhodné plátky rajčat, kolečka grilované cibulky a předem stejnou marinádou jako ryby potřené grilované žampióny.
4
K tomu můžeme přidat Tzatziki dle receptu "TZATZIKI - originální řecký recept:" a jako příloha je perfektní čerstvě upečená Ciabatta dle receptu "Adrijská Ciabatta".
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Eva Klabzubová
    Eva Klabzubová |

    10. 9. 2009 21:51

    ryby na bylinkách jsou moc dobré. vyzkoušela jsem tento recept a rybičky se vážně povedly. ogrilovala jsem je na rakletovém grilu co jsem vyhrála v soutěži s helmansem za jednu tatarku (kupujeme je snad každý měsíc).