Autor:

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Střední
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře nebo 4 kuřecí stehna
 
Cibule 2 ks
Broskve
6-8
8 ks
Drcený kmín
čerstvě drcený
1 lžíce
Snítka tymiánu
2-3
3 ks
Červené víno
až 1,5 dl
1,5 dl
Tvrdý sýr 6 plátek
Pepř mletý  
Sůl  
Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Římský hrnec necháme namočit dle návodu. Dno hrnce poklademe cibulí, kterou jsme pokrájeli na půlkolečka. Na vrstvu cibule vyložíme broskve, které jsme řádně omyli a pokrájeli také na půlkolečka. Pod vrstvu kuřecího masa vložíme snítky tymiánu. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme. Klademe na vrstvu cibule a broskví. V následujícím kroku solíme, pepříme a kmínujeme. Takto připravený pokrm zalijeme červeným vínem, pouze po broskve.

Vložíme do trouby a pečeme asi 45-50 minut při teplotě asi 220 °C. Po této době poklademe jednotlivé porce masa sýrem a zapečeme asi 20 minut již odkryté.

Po dopečení lze jednotlivé porce masa vyjmout a šťávu z broskvemi a cibulí rozmixovat (já to ale nedělám).

Podáváme z těstovinami, bramborem na různé způsoby, nebo rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
2+
4.3 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 10x)
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Komentáře

  1. Jaroslav Pelcman   03.11.2009 | 10:27 | reagovat | závadný

    Emo : nevím, kdo má, nebo nemá pravdu. V Římském hrnci povětšinou peču na teplotu 220°C a hrnec slouží bez známek deformace už několik let. Dle mého názoru je důležité řádné namočení hrnce, než teplota při které se pokrm peče.

  2. ema kessnerová   28.09.2009 | 17:49 | reagovat | závadný

    Autor píše, že peče na 220 °C, p. Stachová dokonce ještě na vyšší teplotu, a přitom v návodu na použití římského hrnce je nejvyšší povolená teplota 200°C. Tak kdo má pravdu? Výrobce?!

  3. Gabriela Bečvová   07.11.2006 | 12:11 | reagovat | závadný

    Vyzkoušela jsem recept i s kompotovanými meruňkami a výsledek byl také velmi dobrý.

  4. Jaroslav Pelcman   02.11.2006 | 12:33 | reagovat | závadný

    Vladimíro, tak to mě opravdu mrzí. Nebylo potom lepší naběračkou část přebívajicí tekutiny odebrat, než to nechat takhle dusit? Tekutinu pustily jak broskve, tak i cibule. A nezkoušela jste nakonec ten sos rozmixovat? Tím by možná odpadlo zahušťování?

  5. Vladimíra   02.11.2006 | 11:02 | reagovat | závadný

    Nepovedlo se. Vařila jsem pro více lidí, zalila jsem moc vínem. Kompotové broskve jsem myslela, že utvoří výborný sos, vůbec se kupodivu nehly, ač byly kompotované, někde se z něčeho uvolnilo moc vody, pekla jsem a pekla, čekala, kdy se to odpaří, nakonec jsem musela zahustit instantní jiškou.Asi jsem zalila moc vínem, ač bylo jen po výšku broskví. Měla jsem si nalít 2 dcl, to pak vařím výborně, pak by zbylo méně do toho pekáče.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web