Autor:

Arabský chléb - Pide

Obtížné
Ingredience
Polohrubá mouka
(typ 550)
500 g
Sůl 2 lžička
Olivový olej 3 lžička
Cukr 1,5 lžička
Droždí
sušené
1 lžička
Voda 360 ml
Bílý vinný ocet 1 lžíce
Sezamová semínka  
Kmín  
Mléko
trocha
 
Arabský chléb - Pide

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mouky/obilovin

Z mouku, soli, 2 lžiček olivového oleje, cukru, sušeného droždí, vody a vinného octa vypracujeme nejlépe vařečkou hladké relativně vlhké těsto, a sice tak, abychom do něj dostali co nejvíce vzduchu. Hnětení by mělo trvat alespoň čtvrt hodiny, až než se začnou tvořit bubliny.

Necháme přikryté kynout 1 1/2 hodiny na teplém místě v míse, kterou jsme předtím vymazali zbývající lžící olivového oleje.

Poté těsto opatrně vyklopíme na pomoučený vál, rozdělíme na 2 části, které dáme na plechy vyložené pečícím papírem a opět opatrně vytvarujeme oválné placky, které by neměly být tenčí než 1 cm.

Při tom všem se snažíme neporušit vzduchové bubliny. Plechy přikryjeme a necháme odpočívat ještě 20 min. Mezitím si předehřejeme troubu na 250 °C. Po zmíněných 20 min. placky potřeme trochou mléka a prsty do nich vtlačíme vzor šikmé mřížky. Nakonec posypeme sezamovými semínky a kmínem, pečeme cca 9-12 min. Pokud však pečeme příliš dlouho, může střídka ztratit typickou strukturu.

Chléb je velmi vhodný pro přípravu Döner Kebabu, dá se ale jíst i samotný.

Dobrou chuť neboli „Afiyet Olsun“, jak se říká v Turecku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.33 6 5 1
Špagety s hráškem a tyrolským špekem Připravte se na jaro s hráškem Články z

Komentáře k receptu: Arabský chléb - Pide

Komentáře

  1. Lucie   21.03.2016 | 7:38 | reagovat |

    Díky moc za recept nekamaradim se moc s kynutymi recepty o to víc jsem byla potěšena ze se dílo povedlo...první chleba co se mi opravdu povedl ...rodinka mlaskala...mouka polo dosla tak jsem část nahradila hladkou a ničemu to nevadilo :-)

  2. Milusia   10.10.2015 | 20:17 | reagovat |

    Teď jsme ho s manželem dodělali a nepovedl se. Placka je těžká a uvnitř je to nedodělané a to jsme ho pekli ještě dýl ale už jen na 180. Zatím jsme nenarazili na arabský chleba, který by se nám povedl :'(

  3. Ivana   26.07.2014 | 15:27 | reagovat |

    dobry den,

    jen poznamka - arabsky chleba nikdy nemuze byt z polohrube mouky, neb v zadne arabske zemi tento druh mouky nemaji. bud hladka nebo semolina. ziju v arabske zemi jiz temer 10 let a mnohe jsem procestovala, takze jsem si tim, co rikam, 100% jista

  4. Jarka O.   06.03.2010 | 22:20 | reagovat |

    To máte, Patricku, pravdu, já jen, že jsem už recept na podobný typ chleba udělaný v pekárně viděla...Ještě jsem ale nezkoušela, ani v pekárně, ani bez ní.

  5. Patrick Schmitt   06.03.2010 | 20:53 | reagovat |

    Ano, da se, ale nikdy to těsto nebude tak vzdušné, jak byste si přála. Mašina prostě nedokáže vše co člověk.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web