Autor:

Arabský chléb - Pide

Obtížné
Ingredience
Polohrubá mouka
(typ 550)
500 g
Sůl 2 lžička
Olivový olej 3 lžička
Cukr 1,5 lžička
Droždí
sušené
1 lžička
Voda 360 ml
Bílý vinný ocet 1 lžíce
Sezamová semínka  
Kmín  
Mléko
trocha
 
Arabský chléb - Pide

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mouky/obilovin

Z mouku, soli, 2 lžiček olivového oleje, cukru, sušeného droždí, vody a vinného octa vypracujeme nejlépe vařečkou hladké relativně vlhké těsto, a sice tak, abychom do něj dostali co nejvíce vzduchu. Hnětení by mělo trvat alespoň čtvrt hodiny, až než se začnou tvořit bubliny.

Necháme přikryté kynout 1 1/2 hodiny na teplém místě v míse, kterou jsme předtím vymazali zbývající lžící olivového oleje.

Poté těsto opatrně vyklopíme na pomoučený vál, rozdělíme na 2 části, které dáme na plechy vyložené pečícím papírem a opět opatrně vytvarujeme oválné placky, které by neměly být tenčí než 1 cm.

Při tom všem se snažíme neporušit vzduchové bubliny. Plechy přikryjeme a necháme odpočívat ještě 20 min. Mezitím si předehřejeme troubu na 250 °C. Po zmíněných 20 min. placky potřeme trochou mléka a prsty do nich vtlačíme vzor šikmé mřížky. Nakonec posypeme sezamovými semínky a kmínem, pečeme cca 9-12 min. Pokud však pečeme příliš dlouho, může střídka ztratit typickou strukturu.

Chléb je velmi vhodný pro přípravu Döner Kebabu, dá se ale jíst i samotný.

Dobrou chuť neboli „Afiyet Olsun“, jak se říká v Turecku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.33 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 6x)
Bramborový krém se sýrem Jak připravit sobotní oběd z farmářského trhu Články z

Komentáře k receptu: Arabský chléb - Pide

Komentáře

  1. Lucie   21.03.2016 | 7:38 | reagovat | závadný

    Díky moc za recept nekamaradim se moc s kynutymi recepty o to víc jsem byla potěšena ze se dílo povedlo...první chleba co se mi opravdu povedl ...rodinka mlaskala...mouka polo dosla tak jsem část nahradila hladkou a ničemu to nevadilo :-)

  2. Milusia   10.10.2015 | 20:17 | reagovat | závadný

    Teď jsme ho s manželem dodělali a nepovedl se. Placka je těžká a uvnitř je to nedodělané a to jsme ho pekli ještě dýl ale už jen na 180. Zatím jsme nenarazili na arabský chleba, který by se nám povedl :'(

  3. Ivana   26.07.2014 | 15:27 | reagovat | závadný

    dobry den,

    jen poznamka - arabsky chleba nikdy nemuze byt z polohrube mouky, neb v zadne arabske zemi tento druh mouky nemaji. bud hladka nebo semolina. ziju v arabske zemi jiz temer 10 let a mnohe jsem procestovala, takze jsem si tim, co rikam, 100% jista

  4. Jarka O.   06.03.2010 | 22:20 | reagovat | závadný

    To máte, Patricku, pravdu, já jen, že jsem už recept na podobný typ chleba udělaný v pekárně viděla...Ještě jsem ale nezkoušela, ani v pekárně, ani bez ní.

  5. Patrick Schmitt   06.03.2010 | 20:53 | reagovat | závadný

    Ano, da se, ale nikdy to těsto nebude tak vzdušné, jak byste si přála. Mašina prostě nedokáže vše co člověk.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web