Jablečná buchta

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek cukr
    • 4
      ks vejce
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej
    • 0,3
      lžička skořice
    • 1
      lžička kakao
    • 2
      polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • ořechy
    • rozinky
    • 3
      ks jablka (Nakrájená na kostičky)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce a cukr šleháme šlehačem, postupně přidáme olej, skořici, kakao, mouku a prášek do pečiva. Do krásně hladkého těsta přidáme nakonec jablka, ořechy, rozinky, zamícháme. Vzniknou taková jablka v těstě.
2
Dáme těsto do hlubokého plechu (nebo i nějakou jinou velkou formu) vymazaného olejem, vysypaného moukou. Upečeme asi při 160 °C. Teplou buchtu pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • eva
    eva |

    31. 3. 2015 17:47

    <3

  • Fila
    Fila |

    17. 3. 2015 15:08

    Je to dobré je mi 10 let. Stač přidat trochu mléka ;-). Vařit při 170°C. Je to dobré 8-). Chutnalo i babičce a i celé rodině. :-) ;-) :-P :-D :-[ 8-) <:-) :-))

  • Fila
    Fila |

    17. 3. 2015 15:08

    Je to dobré je mi 10 let. Stač přidat trochu mléka ;-). Vařit při 170°C. Je to dobré 8-). Chutnalo i babičce a i celé rodině. :-) ;-) :-P :-D :-[ 8-) <:-) :-))

  • Mirrak
    Mirrak |

    23. 10. 2014 19:14

    Pridat trochu mleka a pect na 170 cca 45 min a je bajecna..a to jsem jeste nikdy zadny recept nehodnotila ;-)

  • Majka
    Majka |

    18. 10. 2014 16:31

    :-) je suprová jak sem psala ,ale neukázalo ,tak nevím píší ještě jednou Díky

  • Majka
    Majka |

    18. 10. 2014 16:29

    Tak vyborná ted sem ji vytahla a voněla až ven Diky

  • Sandra
    Sandra |

    2. 10. 2014 14:01

    Buchta výborná, vymazala jsem plech máslem a vysypala kokosem, přidala jsem mléko a pekla jsem cca 35 - 40 minut. Děkuji za recept :-)

  • zuleika
    zuleika |

    16. 9. 2014 13:55

    Buchtička je dobrá, mléko jsem kvůli alergii nepřidávala, takže těsto bylo hustší, ale výsledek je mňam :-) .

  • Jiri
    Jiri |

    12. 2. 2014 13:14

    a jak dlouho se to ma pect uz nikdo nezminuje :-( ja to mam v troube a to tam mam co 5 minut chodit a koukat?????

  • Lenka
    Lenka |

    11. 5. 2013 11:02

    mléko přidat doporučuji ;-)

  • neřeknu
    neřeknu |

    8. 7. 2011 11:44

    a jde se opisovat recept :-) :-) :-)

  • Anina .
    Anina . |

    9. 5. 2009 20:31

    Ušlehala jsem sníh a postupně vmíchala žloutky,cukr.....těsto se mi zdálo opravdu husté,tak jsem přilila 1/2 hrnku mléka a pak teprve přidala rozinky,ořechy a jablka. Rychlá a dobrá záležitost. Příště zkusím s rebarborou. 1

  • Ondřej Veverka
    Ondřej Veverka |

    25. 11. 2007 10:57

    Řeknu vám že tato buchta je výborná !!!!Mňam !!!!

  • Miloš Holý
    Miloš Holý |

    19. 10. 2007 20:12

    Opravdu vynikající. Upéct buchtu zvládnou jistě i ostatní muži, když jsem to zvládl já. :-) Určitě doporučuji přidat mléko. Přeji dobrou chuť.

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    3. 9. 2007 10:40

    Poradí mi někdo jak děláte křížaly z jablek a jak dlouho je sušíte? V receptech jsem je nikde nenašla. Děkuji.

  • Dagmar Vondrysova
    Dagmar Vondrysova |

    13. 10. 2006 18:02

    Tento recept bych doporučila,syn mi pomahal a vysledek byl vynikajici .Doporučujeme to mlíko jelikož je to těsto tuhé.

  • Karmela Beránková
    Karmela Beránková |

    11. 2. 2006 14:21

    Ted se peče, tak uvidíme, jak dopadne:-), ale voní hezky

  • Evča
    Evča |

    28. 9. 2005 14:41

    Moc dobré. Buchta sklidila úspěch.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    14. 4. 2005 11:05

    Vejce jsem šlehala s cukrem, nestačí smíchat suroviny, potom přilila olej a zvlášť smíchala mouku s práškem ,kakaem, ořechy a trochou kokosu a skořici. Postupně jsem tuto směs zamíchala do našlehaných vajec a nakonec přidala jablka. Je to dobrá nadáýhaná buchtička, příště ale dám ještě mléko - jak píše Ivana, aby byla trochu "mokřejší". Na můj vkus je dost suchá. Chuť má ovšem moc dobrou. Pelch jsem vymazala sádlem a vysypala kokosem. Mám zato, že by nebylo marné lehce ji potřít meruňkovým džemem a čokoládovou polevou:)

  • Ivana
    Ivana |

    12. 4. 2005 09:40

    Když jsem smíchala cukr, vejce, mouku, olej a kakao, tak z toho byla drobenka. Přidala jsem proto trochu mléka a oleje, pak zbytek surovin (jablka na velké kousky a ořechy drcené) a výsledkem byl výborný perník. Doporučuju!

  • Dominika Gábová
    Dominika Gábová |

    1. 4. 2005 22:52

    Opravdu moc dobré. Dokonce chutnalo mé tchýni, což se stává, jak říká doktor Chocholoušek, jednou- max. dvakrát za deset let. :-)

  • Lída
    Lída |

    13. 1. 2005 10:34

    Moc dobré, vzhledově pěkné.

  • Andrea
    Andrea |

    29. 11. 2004 12:39

    vynikající, opravdu výborný recept, velice rychlý a chutný