Jablečná buchta II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      vejce
    • 180
      g cukr krupice
    • 160
      g hera
    • 200
      g hladká mouka
    • 0,3
      ks prášek do pečiva
    • 4
      ks jablka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
3 jablíčka oloupeme, nakrájíme na kostičky a promícháme s těstem, které jsme si připravili z vajec, cukru, Hery, mouky a prášku do pečiva. Těsto dáme na vymazaný, strouhankou vysypaný plech a pečeme asi 15 minut. Potom plech vytáhneme a nahoru na buchtu dáme na plátky nakrájené poslední jablíčko a posypeme to skořicovým cukrem. Dopékáme to dalších 15 minut.
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nigerin
    Nigerin |

    5. 10. 2012 00:05

    Výborná buchta, ani jsem nečekala, že něco s tak jednoduchou přípravou může být tak dobré.:o) Za mě 1, budu určitě péct častěji a vyzkouším na povrch i jiné ovoce.:o)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    21. 10. 2011 17:08

    Buchtu jsem pekla horkým vzduchem 15 minut na 180, 5 minut na 150. Buchta je chutná, snadná, finančně nenáročná. Jen těsto je bohužel plné prázných kalorií (bílá mouka, bílý cukr, ztužený tuk), proto si ji budu péct jen občas :)

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    28. 2. 2007 13:43

    Ano, podle použitého množství surovin soudím, že buchta má být něco na způsob piškotu. Tím, že jste dala vyšší vrstvu těsta, zřejmě se pomaleji prohřívalo a normálně se srazilo. To se někdy může stát. Chce to opravdu dobře vyhřátou troubu, péct asi 10 minut, pak snížit na asi 150°C a dopékat. Troubu neotvírat, dokud nezačne buchta vonět!

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    28. 2. 2007 13:41

    Nedopečená sa vám mohla zdať aj kvôli šťavnatosti jabĺk. Cesto nie je potom od jabĺk suché, hoci je upečené.

  • Anonym
    Anonym |

    28. 2. 2007 13:25

    Vyzkousela jsem take tuto buchtu, ale podle meho nazoru se mi ne moc povedla. Prisla mi takova nedopecena, i kdyz jsem ji mela hodinu v troube na 180 stupnu. Mozna je to tim, ze jsem testo nenalila na vetsi plech ale do formy hrbetu. Ma byt upecene testo jako piskotove? Jakou ma mit konzistenci? Poradi mi nekdo? Diky

  • Hanka Mrázková
    Hanka Mrázková |

    17. 2. 2007 02:42

    Buchta moc dobrá, povedla se i v polních podmínkách:) Jen jsem měla zpočátku pocit, že těsta je vzhledem k jablkům málo. Ale po upečení je ten poměr uplně akorát!