Autor:

Jablečná buchta II.

Ingredience
Vejce
Cukr krupice 180 g
Hera 160 g
Hladká mouka 200 g
Prášek do pečiva 1/3 ks
Jablka 4 ks
Jablečná buchta II.

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

3 jablíčka oloupeme, nakrájíme na kostičky a promícháme s těstem, které jsme si připravili z vajec, cukru, Hery, mouky a prášku do pečiva. Těsto dáme na vymazaný, strouhankou vysypaný plech a pečeme asi 15 minut. Potom plech vytáhneme a nahoru na buchtu dáme na plátky nakrájené poslední jablíčko a posypeme to skořicovým cukrem. Dopékáme to dalších 15 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.8 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)
Vanilkové velikonoční cupcakes Články z

Komentáře k receptu: Jablečná buchta II.

Komentáře

  1. Nigerin   05.10.2012 | 0:05 | reagovat | závadný

    Výborná buchta, ani jsem nečekala, že něco s tak jednoduchou přípravou může být tak dobré.:o) Za mě 1, budu určitě péct častěji a vyzkouším na povrch i jiné ovoce.:o)

  2. ČernáLuna   21.10.2011 | 17:08 | reagovat | závadný

    Buchtu jsem pekla horkým vzduchem 15 minut na 180, 5 minut na 150. Buchta je chutná, snadná, finančně nenáročná. Jen těsto je bohužel plné prázných kalorií (bílá mouka, bílý cukr, ztužený tuk), proto si ji budu péct jen občas :)

  3. Jaroslava Oumarová   28.02.2007 | 13:43 | reagovat | závadný

    Ano, podle použitého množství surovin soudím, že buchta má být něco na způsob piškotu. Tím, že jste dala vyšší vrstvu těsta, zřejmě se pomaleji prohřívalo a normálně se srazilo. To se někdy může stát. Chce to opravdu dobře vyhřátou troubu, péct asi 10 minut, pak snížit na asi 150°C a dopékat. Troubu neotvírat, dokud nezačne buchta vonět!

  4. Tereza Jarčušková   28.02.2007 | 13:41 | reagovat | závadný

    Nedopečená sa vám mohla zdať aj kvôli šťavnatosti jabĺk. Cesto nie je potom od jabĺk suché, hoci je upečené.

  5. Anonym   28.02.2007 | 13:25 | reagovat | závadný

    Vyzkousela jsem take tuto buchtu, ale podle meho nazoru se mi ne moc povedla. Prisla mi takova nedopecena, i kdyz jsem ji mela hodinu v troube na 180 stupnu. Mozna je to tim, ze jsem testo nenalila na vetsi plech ale do formy hrbetu. Ma byt upecene testo jako piskotove? Jakou ma mit konzistenci? Poradi mi nekdo? Diky

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web