Jablečná buchta SUPER

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks jablka
    • 2
      sklenice cukr
    • 0,5
      sklenice olej
    • 4
      ks vejce
    • 2
      sklenice hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 3
      lžička kakao
    • ořechy nebo rozinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Necháme asi 1 hodinu stát, občas promícháme. Přidáme zbylé suroviny a pečeme. Můžeme polít polevou, já nepolévám, buchta je vynikající a vláčná sama o sobě.
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • alviki
    alviki |

    16. 9. 2016 01:49

    :-)

  • alviki
    alviki |

    16. 9. 2016 01:48

    Supeeer ;-)

  • alviki
    alviki |

    16. 9. 2016 01:46

    Vyborna :-)

  • alviki
    alviki |

    16. 9. 2016 01:46

    Vyborna :-)

  • zdeninka92
    zdeninka92 |

    31. 5. 2016 19:30

    Je skvělá! Jen dávám méně cukru.

  • alalvi
    alalvi |

    17. 1. 2016 14:26

    Vynikající, nase jedna z nejoblíbenějších :-) ;-)

  • alalvi
    alalvi |

    17. 1. 2016 14:26

    Vynikající, nase jedna z nejoblíbenějších :-) ;-)

  • Johana
    Johana |

    11. 11. 2015 13:13

    Jednoduchá a vynikající.Pro vůni jsem si přidala trochu skořice.Doporučuji.

  • denča
    denča |

    23. 10. 2015 12:41

    Buchta je vynikající :) jen jsem přidala trochu skořice a stálo to za to :) jen se po ní zaprášilo :)

  • Hoky
    Hoky |

    1. 1. 2015 20:00

    Fajn recept, ale jen s polovinou cukru.

  • LenkaN26
    LenkaN26 |

    26. 9. 2014 12:05

    Včera jsem upekla a je fakt výborná. Dokonce chutná moc i dceři, která jinak buchty moc nejí :-)

  • Alča
    Alča |

    17. 9. 2013 14:28

    Nikde není uvedená doba pečení, tak pro nás začátečníky uvádím, že jsem jí pekla v předehřaté troubě na 165 stupnů tak 30 minut. Je dobrá, akorát pokud jsou jablíčka sladká dala bych mín´cukru .

  • Monika
    Monika |

    8. 1. 2013 10:51

    tak jsem neodolala názorům a udělala a je teda SUPER - jednoduchá, moc dobrá - až žravááá, fakt super, hlavně je rychlá. Jen příště omezím ten cukr dám tam 1/2. díky moc dávám 1***********

  • Petra
    Petra |

    3. 11. 2012 12:34

    zkouším na jak dlouho a na kolik stupnu ji mam pect? :-\

  • marketa
    marketa |

    1. 11. 2012 13:08

    Dneska sem pekla a byla vyborná :) :-)

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    30. 9. 2012 17:26

    Buchta je opravdu výborná. Jen jsem dala méně cukru a stačilo. :-)

  • Mirunka
    Mirunka |

    27. 9. 2012 14:41

    Také jsem buchtu dnes vyzkoušela a musim říct,že se zakysanou smetanou navrch je opravdu výborná!! ;-)

  • Irena
    Irena |

    27. 8. 2012 14:51

    letim pro jablka a peču :-D

  • Aja
    Aja |

    14. 8. 2012 16:26

    Taky jsem ji vyzkoušela, je to vážně skvělý recept :) Jablka jsem ale nastrouhala, přidala trochu rebarbory co mi zbyla z minulého pečení a omylem jsem jablka zasypala k odležení jen s cukrem a olej přidala až s ostatníma surovinama....Ale i tak se moc povedla a asi i vzhledem k rebarboře mi nijak zvlášť sladká nepřišla :)

  • Andrea K.
    Andrea K. |

    5. 10. 2011 16:21

    Fakt dobrá, narazila jsem tady na ní náhodou, a je fakt Super!! <:-) :-) chutnala i dětem... :-)

  • luke krk
    luke krk |

    4. 7. 2011 17:20

    po x-tí ,perfektní vysledek.osobně si pouze upraviji mnozství jablek,dávám cca o polovinu víc a super.dekuji za recept. :-D ;-)

  • Zuzka
    Zuzka |

    30. 5. 2011 08:47

    Výborná buchta, mokrá, vláčná. Přidala jsem i ořechy i rozinky v rumu, moc doporučuji!

  • Anomis
    Anomis |

    14. 5. 2011 19:20

    Fakt je výborná. Doporučuji!!

  • Cacica
    Cacica |

    17. 4. 2011 17:12

    Skvělá, rychlá, šťavnatá!

  • koncza
    koncza |

    15. 2. 2011 15:04

    Je to mňamka, nádherně to voní a přitom tak snadné za 1

  • Petra
    Petra |

    22. 1. 2011 22:21

    Buchta je super, na mě trochu moc sladká.

  • Cacica
    Cacica |

    16. 1. 2011 22:15

    Jsem začátečnice, takže heslo: "pečeme" je pro mě široký pojem :-\ , snad už to tu nezaznělo, ale na jak dlouho a na kolik péci? Děkuji. :-[

  • Monika Křenková
    Monika Křenková |

    27. 10. 2009 18:21

    Super právě jsem buchtu upekla je moooc dobrá

  • Jana Goišová
    Jana Goišová |

    3. 9. 2009 10:16

    Buchta byla moc dobrá. Jenom jsem měla problém s tím, že se mi při krájení drolila. Jablka jsem nechala sice odstát asi 2 hodiny, ale tím to asi nebylo. Jinak ale byla opravdu "super".

  • A B
    A B |

    31. 5. 2009 20:56

    dnes jsem pekla z posledních 6ti jablíček, mooooc dobrá. hodnotím 1

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    22. 4. 2009 21:22

    Znám a doma dělám také.Je rychlá a vynikající a nadýchaná.

  • Pája S
    Pája S |

    18. 4. 2009 15:24

    Hodnoceno za jedna.Opravdu vláčná i po dvou dnech buchta.Rychlá a nenáročná na přípravu a chutná.Já ji nenechala odležet hodinu ,ale jen asi 15 min a pohoda.Doporučuji.

  • Marta Kropáčová
    Marta Kropáčová |

    9. 4. 2009 15:49

    Nad obrazkem jsou 4 ikony,kliknete na to zlute psanicko v pravo

  • Viola Okurkova
    Viola Okurkova |

    9. 4. 2009 15:32

    může mi někdo prosím poraditm jak přidat tecept do oblíbených, nějak se mi to nedaří, díky za pomoc

  • Petra Ruddy
    Petra Ruddy |

    5. 4. 2009 18:30

    Vyborna buchta!!!Jen jsem ji delala jako pani Vera z Dc. s vajickama.dekuju za recept.Davam za 1.

  • Jana K.
    Jana K. |

    2. 11. 2008 12:33

    Dobrá buchta vhodná na snídani či ke kávě, dala jsem více jablek tím pádem bylo méně těsta takže trochu nedržela tvar a drobila se..jinak chutově moc dobrá, vláčná, polevu jsem nedala a vůbec mi tam nechyběla. Je to jednoduchý recept, zkuste to:)

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    27. 10. 2008 08:33

    Jablky nešetřím, dám jich tolik, kolik se vejde třeba 10 kousků , také záleží na velikosti... a ořechů klidne čtvrtlitrový hrnek a půl hrnku rozinek... cukru dávám jen jeden hrnek a pak si říkám, že toho můžu sníst víc :-))

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    26. 10. 2008 19:15

    Opravuji = není zapotřebí ...

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    26. 10. 2008 19:02

    Doopravdy suprová buchta. Tak, jak píše Věra z DC = není zapotřeby polévat čokoládou a s ořechy nešetřit. V buchtě krásně křupou. Jablíček jsem dala 8. Receptík si zaslouží velkou 1.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    25. 10. 2008 14:04

    Buchta je výborná, krásně nadýchaná a vláčná. Dala jsem víc jablek a určitě to neuškodilo, je to možná jen víc "mokré". Jen to nebylo tolik sladké, dala jsem méně cukru, ne že bych chtěla, ale blbě jsem to přečetla. Příště přisladím. Díky za recept. Ivana

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    22. 10. 2008 13:46

    Nany, ta buchta je tak dobrá, že když si vezmu kousek, tak pomalu vrčím, když se ke mě někdo přiblíží :-))) Až ozkoušíte, budete mít taky co dělat, abyste neslupli celej pekáč !

  • Mataj
    Mataj |

    10. 3. 2008 11:26

    Včera jsem dělala, a byl moc dobrý. Mňam. Dávám za jedna.:)

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    31. 10. 2007 16:49

    Paní Věro - myslíte osm jablek ???? Mám jich dost , tak bych byla jen ráda , ale přijde mi to hodně , tak ať to nepokazím . . .

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    10. 10. 2007 09:30

    Nyní, kdy je jablíček dost jsem opět upekla buchtu a opět nezklamala. V receptu není postup pro začínající kuchařky moc podrobný a tak píši svůj již vyzkoušený: Smíchám krájená jablíčka+cukr+olej+rozinky+ořechy a nechám odpočinout. Mezitím si smíchám hladkou mouku+kakao+sodu+kypřící prášek, pak ušlehám 4 vece do krásné pěny. Mouku dobře promíchám s jablíčkovou směsí a nakonec vmíchám našlehaná vejce. Dávám jednou tolik jablíček čím víc tím lépe. je to ŇAM doporučuji vyzkoušet.

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    23. 8. 2007 12:28

    Moooc dobrá, opravdu není třeba polévat čokoládou. Dávám tak dvě hrstě (i více) ořechů a rozinek. V této době, kdo má padaná jablíčka na zahradě prima recept.

  • Ida Juřicová
    Ida Juřicová |

    21. 8. 2007 19:01

    Tento recept mi byl povedomy...jelikoz jsem ho uz pekla. Je zde pod nazvem mamincina jablecna buchta. Kazdopadne je to moc dobre a jedle :-)

  • Marcela
    Marcela |

    26. 3. 2007 08:24

    Je to výborná buchta. Polila jsem jí čokoládou, moc všem chutnala. Babičce jsem musela napsat recept. Určitě budu péct častěji. Za tento recept Nany moc díky.

  • Naďa Lhotaková
    Naďa Lhotaková |

    10. 8. 2006 18:31

    Tento recept taky znám pod názvem Amer.buchta.Je dobrá.

  • Alena Hanusová
    Alena Hanusová |

    10. 8. 2006 11:40

    Tento recept dělám také - pod názvem Americká buchta. Ale dávám půl na půl hladkou a polohrubou. Je opravdu vynikající a vláčná.