Holandské řízky - smetanové

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 11
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - vepřové z bůčku nebo plecka
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ dle chuti
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 200
      g sýr - Eidam, Gouda...
    • ingredience na trojobal - hladká mouka, vejce, strouhanka
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým květem, přidáme hrubě strouhaný sýr dle vlastní chuti a dobře promícháme. Když máme směs kompaktní, tvarujeme z ní mokrou rukou placičky, které obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova.
2
Ihned podáváme s bramborovou přílohou, tatarkou nebo kyselou okurkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Alex
    Alex |

    23. 3. 2017 10:52

    Vyborne <3 <3 <3 musim pochvalit ten muskatovy orisek, s tim jsem varila poprve a je uzasny :-* .

  • nolan
    nolan |

    24. 9. 2016 17:25

    Moc dobrý, ještě jsem si ale do masa přidal cibulku 8-)

  • ČAKOVSKÁ
    ČAKOVSKÁ |

    3. 8. 2016 17:01

    BYLY VYNIKAJÍCÍ

  • Ráďa
    Ráďa |

    24. 4. 2016 10:43

    Měli jsme je k večeři a byly jedna báseň <3 dík za recept.

  • Pavlína Polanská
    Pavlína Polanská |

    25. 1. 2016 21:18

    Výborné řízky :-* nešizené strouhankou a pořádně šťavnaté :-*

  • Leona
    Leona |

    21. 5. 2015 11:36

    Vynikající a rychlý rřecept

  • Katka
    Katka |

    11. 1. 2015 14:11

    Byly vynikající!

  • Marcela
    Marcela |

    30. 7. 2014 14:00

    Stará dobrá prověřená klasika :)