Dušené maso s dýní

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 11
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g kuřecí maso nebo krůtí, vepřové...
    • 250
      g dýně
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • 2
      lžička kari
    • hladká mouka nebo jíška na zahuštění
    • zeleninový vývar nebo masa
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, pak přidáme orestovat ze všech stran kostky, nudličky nebo plátky osoleného masa, výpek zaprášíme kari kořením, velmi krátce orestujeme (aby nezhořklo!) a podlijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme vepřové maso téměř doměkka za občasného promíchání a podlití, pak přidáme kostky pokrájenou dýni a dodusíme. Drůbeží maso je měkké dříve, a tak můžeme maso osmažit na cibuli společně s dýní a dusit společně. Vývar s masem a dýní zahustíme buď jíškou nebo troškou hladké mouky rozmíchané se studeným vývarem, necháme krátce provařit, případně ještě dochutíme solí.
2
*Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo těstovinami.
3
**Do hotové omáčky můžeme vmíchat pár lžic sladké nebo kysané smetany.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Míša
    Míša |

    9. 10. 2016 16:05

    Bylo to moc dobré a dali jsme omáčku s rýží. Děkuji za recept :}

  • Vituš
    Vituš |

    6. 10. 2016 15:05

    Bylo to výborné využití zbytku dýně a všem nám moc chutnalo. Dávám za jedna.

  • Olina Samková
    Olina Samková |

    13. 7. 2016 09:25

    Nemám výtku. Byla to geniálně snadná omáčka a vaření se skvělým výsledkem. Děkuji za recept.

  • Voženílková
    Voženílková |

    24. 4. 2016 19:40

    Vynikající :-* dělala jsem jí ze zapomenuté dýně, kterou jsem objevila při úklidu sklepa :))

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    5. 10. 2015 08:20

    Výborné, dýně a kari je dobrá kombinace. Dávám 1.

  • Martina
    Martina |

    4. 10. 2015 20:01

    Je to vynikající recept, chutnalo nám :-)

  • Ladislava Ottová
    Ladislava Ottová |

    13. 10. 2013 18:32

    Výborné a jednoduché.

  • blanka
    blanka |

    2. 12. 2012 17:51

    opravdu výborný recept, přidala jsem smetanu a navíc trochu zázvoru.. je to takové peprnější.. výborný recept,děkuji za tip.