Dušené maso s hráškem

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 7
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřové maso (plec, kotleta...) nebo drůbeží či králičí řízky, cca
    • 1
      ks cibule
    • olej nebo vyškvařená slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek
    • 300
      ml vývar dle potřeby, cca
    • 250
      g hrášek čerstvě vyloupaný nebo mražený, 200 -
    • hladká mouka nebo jíška dle potřeby na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájenou cibuli osmažíme na tuku do sklovata. Na cibuli dáme osmažit na plátky nebo kostky pokrájené maso z obou stran. Po osmažení masa dáme krátce osmažit i nastrouhaný nebo nasekaný česnek a vše zalijeme vývarem. Pod poklicí zvolna dusíme doměkka, případně dle potřeby během dušení trošku podlijeme. Nakonec přidáme krátce k masu podusit i hrášek (nerozdusit!), pak omáčku zahustíme trochou hladké mouky (nebo solamylu) rozmíchané v malém množství studené vody nebo jíškou. Vše ještě společně krátce provaříme, případně ještě dochutíme solí a pepřem.
2
Podáváme s bramborovou, bramborovo-hráškovou kaší, bramborem, těstovinami, rýží, gnocchi.
3
Omáčku můžeme na závěr zjemnit smetanou.

Komentáře k receptu

  • Eva
    Eva |

    11. 2. 2017 12:53

    Delala jsem ho k obedu a bylo bezvadny.Dekuji.

  • lukáš
    lukáš |

    7. 11. 2016 17:05

    holky vypadato moc dobře mnam <3

  • zuzana
    zuzana |

    12. 7. 2016 13:06

    skvele <3

  • Holíčková
    Holíčková |

    1. 2. 2016 08:09

    Super receptík!

  • Hanka Fousková
    Hanka Fousková |

    28. 9. 2015 16:56

    Děkuji za jednoduchý a výborný oběd. Chutnalo nám moc.