Přírodní maso s hráškem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřové maso - kotleta, plec, krkovice...
    • sůl
    • grilovací koření nebo koření gyros, western...
    • olej
    • hrášek cca 80 - 100 g na osobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso můžeme použít jak vepřové, tak i kuřecí nebo krůtí. Plátky masa neklepeme, na stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily při smažení, osolíme a okořeníme a z obou stran osmažíme.
2
Hrášek si vyloupeme z lusků nebo použijeme rozmražený. Na pánev s kapkou oleje a kouskem rozpuštěného másla nasypeme hrášek a za občasného míchání smažíme. Smažíme zprudka, aby se nám nezačal dusit, tak, aby se osmažil dokřupava a uvnitř zůstal měkký.
3
Před koncem smažení buď jen osolíme a opepříme nebo okořeníme tak, jako přírodní maso.
4
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu

  • Sandra
    Sandra |

    10. 1. 2015 08:47

    Usmažila jsem kuřecí steaky, po nich hrášek a bylo to výborné. Děkuji vám za recept.

  • Zuzana
    Zuzana |

    28. 7. 2014 14:38

    Bez lžíce je to pro děti na talíři trochu honička :-D , ale chutnalo nám velmi. Takhle udělaný hrášek je opravdu výborný a klidně bych si ho dovedla představit v misce večer u televize místo oříšků :-P .