Přírodní maso se zeleninou

Hodnocení:

Moje:

-
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g kuřecí maso nebo krůtí, vepřové...
    • sůl
    • pepř mletý
    • koření dle chuti - čubrica, adžika...
    • olej
    • 300
      g cuketa
    • 1
      ks mrkev - velká
    • 1
      ks paprika - žlutá větší
    • 80
      g sýr niva nebo jiný chutí výrazný sýr, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme a okořeníme dle chuti, necháme cca půlhodiny odležet a pak za občasného promíchání osmažíme dozlatova. Maso vyndáme stranou (ponecháme na teplém místě) a do výpeku přidáme zprudka a za občasného promíchání osmažit pokrájenou zeleninu. Když je zelenina osmažená, odstavíme jí, velmi jemně jí osolíme (není nutné) a posypeme nastrouhaným sýrem, který na zelenině necháme roztavit. Sýru nedáváme moc, jen tolik, aby nepřebil chuť zeleniny, pouze jí ochutil. Přisypeme maso, promícháme a podáváme.
2
Podáváme s pečivem, bramborovou přílohou nebo rýží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Bára
    Bára |

    25. 10. 2016 17:58

    Zkusila jsem zeleninu podusit a přidala ještě brokolici. Jídlo jako takové jsem podávala bez přílohy, pouze maso + zelenina + niva a bylo to i tak super, hodnotím 1 :-). Určitě nevařím naposledy.

  • Bára
    Bára |

    25. 10. 2016 17:58

    Zkusila jsem zeleninu podusit a přidala ještě brokolici. Jídlo jako takové jsem podávala bez přílohy, pouze maso + zelenina + niva a bylo to i tak super, hodnotím 1 :-). Určitě nevařím naposledy.

  • Josef Vágner
    Josef Vágner |

    29. 4. 2016 19:43

    Přátelé, tohle nemělo chybu!

  • KaRa
    KaRa |

    18. 5. 2014 09:54

    Bylo to vynikající! Vzhledem k jinému druhu masa v lednici (vepřová plec) jsem volila trošku jinou cestu přípravy, ale na chuti by to nemělo nic ubrat. Plecko jsem pekla v troubě vcelku, ke konci jsem k němu přidala brambůrky. Jelikož je nás více a ne každému chutná vše, nemíchala jsem vše dohromady, a dokonce i varianta s nivou byla dobrovolně volitelná. Moc nám chutnalo, díky! ;-)