Autor:

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vepřové maso
z kotlety, krkovice, kýty nebo kuřecí řízky
4 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Olej  
Cuketa
- mladá, neloupaná 250 -
300 g
Červená paprika
nebo žlutá 1,5 -
2 ks
Cherry rajčátka
pokrájená na půlky, cca
15 ks
Sýr Niva
cca
100 g
Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Postup přípravy:

Maso naklepeme, strany nakrojíme, aby se při smažení nekroutilo, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové plátky vyndáme a uchováme v teple. Do výpeku dáme pokrájenou cuketu, papriku, rajčátka a zprudka za občasného zamíchání orestujeme. Až bude zelenina orestovaná (měla by zůstat na skus), zasypeme jí nastrouhanou nebo rozdrobenou Nivou, kterou necháme rozpustit. Zeleninu můžeme dle chuti opepřit, solit není třeba Niva je slaná dost.

Podáváme například s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem. Plátky dáme na talíř, na ně navršíme sýrovou zeleninu s omáčkou.

K zelenině můžeme dát orestovat například ještě pórek, česnek...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
4.86 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Komentáře

  1. JEDNODUŠE   15.02.2015 | 13:49 | reagovat | závadný

    Dnes připraveno k obědu, doma nám chutnalo. Co se týče sýru měla jsem k dispozici jen dobrý Eidam a taky to s ním bylo bezva. Jasné že Niva je Niva. Zeleniny jsem použila tyto: dýni hokkaido, rajské a klasickou světlou papriku. Taky sem malounko podlila. na plátky jsem dala koření " Steak"a samozřejmě sůl a bílý pepř a na zeleninu trošičku Grilovacího koření.díky za inspiraci , ta někdy chybí. :-) Známku dávám tu nejlepší

  2. kuris   23.08.2014 | 8:32 | reagovat | závadný

    Vyzkoušeli jsme s strouhanym parmazanem místo nivy a bylo to taky dobrý...

  3. Radka Vávrová   01.07.2013 | 15:36 | reagovat | závadný

    Děkuji za nový skvělý recept, který chutnal i příteli a synovi. Solila jsem jen maso a zeleninu už vůbec a tu jsem i trochu podlila vodou, aby se udělalo dost omáčky na brambory.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web