Autor:

Harlekýn

45 minut PT0H45M
Střední
Porce: 12
Ingredience
Vejce 4 ks
Cukr 100 g
Hladká mouka 100 g
Kakao 40 g
Prášek do pečiva 1/2 lžička
Hrubá mouka
a tuk na vymazání formy
 
Náplň
Smetana ke šlehání 500 ml
Kakao 20 g
Cukr krupice 30 g
Vanilkový cukr 1 balení
Harlekýn

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Vejce s cukrem šleháme v horké vodní lázni asi 5 minut. Pak lázeň odstavíme a šleháme do husté pěny. Nakonec vmícháme prosátou mouku a kakaem a kypřícím práškem. Hmotou naplníme dortovou formu o průměru 24 cm, vymazanou tukem a hrubou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 45 minut.
Po upečení necháme korpus vychladnout, vyklopíme jej a vodorovně jej rozkrojíme na tři díly. Polovinu smetany svaříme s cukrem a prosátým kakaem.
Necháme ji v chladničce vychladit nejlépe do druhého dne a potom vyšleháme v tuhou pařížskou šlehačku. Druhou polovinu smetany vyšleháme s vanilkovým cukrem. Spodní díl nejprve potřeme 2/3 pařížské šlehačky a přiklopíme druhým dílem korpusu. Ten potřeme 2/3 bílé šlehačky a přiklopíme třetím dílem korpusu.
Celý dort potřeme zbylou pařížskou šlehačkou a zbylou bílou šlehačku nastříkáme ozdobně na povrch dortu.
Nakonec dort ozdobíme čokoládovou rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 6x)
Základní těsto na palačinky Palačinky opravdu pro každého. Vyzkoušejte úžasné recepty! Články z

Komentáře k receptu: Harlekýn

Komentáře

  1. terss   15.09.2016 | 16:33 | reagovat | závadný

    teď dělám těsto a vypadá báječně tak doufám že to dobře dopadne O:-) O:-) :-) ;-)

  2. Nikola   10.05.2015 | 16:55 | reagovat | závadný

    Těsto jsem pekla na horkovzduch a bylo v naprostém v pořádku ;-)

  3. Bára   11.03.2013 | 16:07 | reagovat | závadný

    Těsto mě zklamalo. Musela sem ho vyhodit, protože se z něho stala tvrdá nepoživatelná placka :-( :-( :-(

    1. Lucie   30.12.2014 | 21:19 | reagovat | závadný

      Tak přesně tohle se dnes stalo mě. Nevím, kde jsem udělala chybu. Těsto se mi zdálo divné už, když jsem ho míchala. Neteklo totiž, ale bylo pěkně tuhé :( No a když jsem ho vyndala z trouby, tak vypadalo naprosto strašně - tvrdá, zkroucená placka, která sice nebyla na chuť tak strašná (ale ani moc dobrá :D) ale jak to vypadalo :D No tak to putovalo do koše. A jelikož mám v lednici pařížskou šlehačku - udělanou, tak musím udělat zítra těsto znovu - tentokrát ale podle jiného receptu. A protože je tento recept z knihy ,,Dorty a dezerty" od apetitu, tak mě hodně, ale opravdu hodně zklamali. :-X

      1. whitehorse   04.04.2015 | 21:58 | reagovat | závadný

        Dnes se mi stalo totéž. Asi to nebude jen rukama a troubou :'(

  4. Delarue   15.01.2013 | 16:53 | reagovat | závadný

    ne to opravdu ne, maminka je má nejraději :-*

  5. Iva   29.11.2012 | 13:08 | reagovat | závadný

    :'( Pařížských a Harlekýnských dortů není nikdy dost, že :-(

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web