Autor:

Med nebo sirup z květů divizny

Snadné
Ingredience
Diviznové květy 400 ks
Cukr krupice
nebo krystal
1 kg
Voda
1 l
Citron 1 ks
Sklenice
(například od přesnídávek)
 
Med nebo sirup z květů divizny

Postup přípravy:

Nejprve si nasbíráme květy divizny (cca 400 ks), které zalijeme litrem vroucí vody a necháme společně s na plátky pokrájeným omytým citronem zakryté louhovat 24 hodin.
Druhý den vše přes plátno přecedíme do hrnce, plátno s diviznou a citronem dobře vymačkáme a do čistého výluhu přidáme cukr. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, aby nám vznikl sirup, který budeme používat například jako sladidlo do čajů nebo jako lék proti nachlazení.
Pokud chceme mít konzistenci medu, budeme volně vařit ještě o něco déle, do požadované hustoty. Hustotu vyzkoušíme tak, že lžičku medu necháme zchladnout na talířku.
Med nebo sirup plníme do čistých a suchých skleniček ještě vařicí, dobře uzavřeme a necháme zchladnout. Skladujeme na suchém, tmavém místě (sklep, komora).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
4.86 7 5 1
10 prohřešků proti italské kuchyni, kterých se dopouštíme Články z

Komentáře k receptu: Med nebo sirup z květů divizny

Komentáře

  1. Tereza Kynzlová   28.07.2016 | 20:47 | reagovat |

    Je výborný. Na diviznové květy jsme chodily na louku u lesa hned ráno, protože odpoledne na ní sosalo plno včeliček :-))

  2. J.Čeňková   29.09.2015 | 11:51 | reagovat |

    Na zahradě máme čtyry divizny, které pořád ještě kvetou a tak o sirup nebude nouze. Je moc dobrý a do čaje se bude určitě hodit. Med mám o dost tmavší, ale je taky výborný. Myslím že jsem ho vařila dýl než potřeboval.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web