Mandlové hrudky - nepečené

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
neuvedeno
15
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na 15 ks:
    • 100
      g mandle pokrájené na nudličky
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 75
      g čokoláda
    • 20
      g tuk kokosový nebo jiný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mandle s vanilkovým cukrem dozlatova opražíme a necháme vychladnout.
2
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu (já používám mléčnou čokoládu, hořká nebo na vaření nám nechutná) a smícháme s mandlemi.
3
Necháme hmotu trochu vychladnout a potom na plech nebo tác vyložený alobalem děláme lžičkou podlouhlé hrudky.
4
Necháme vychladit v ledničce do úplného ztuhnutí.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anonymous
    Anonymous |

    26. 6. 2015 13:18

    üont to jous to avont to love gat öggrezebk mhrc hd nî hgv

  • Nikola
    Nikola |

    7. 2. 2012 19:51

    Když se praží, tak na ničem.. Prostě to jen samotné dáš na pánev s tím cukrem a pražíš..:) Tuk se tam používá na roztopení čokolády :).

  • Renča
    Renča |

    10. 1. 2012 20:03

    ahoj ten recept má moje segrá ale říkám jim mandlový ježci bo dělá z toho tako hrudky skoro koule a bez toho vanilk.cukru a jsou dobré mňamka jinak dávám za 1 ;-) ;-)

  • Zumbistka
    Zumbistka |

    20. 12. 2011 08:59

    taky jsem je dělala, ten cukr skřípe mezi zuby, příště bych nedávala! čokoládu jsem použila hořkou..

  • zuzka0011
    zuzka0011 |

    19. 12. 2011 10:14

    mandle jsem pražila jen na kousku másla. ze začátku jsem se bála, aby to s cukrem nebylo moc skladké, ale výsledek vynikající. hromádky krásně ztuhly a mám neobyčejné jednoduché mlsání.

  • Lenka
    Lenka |

    9. 12. 2011 16:19

    Mandle se praží na těch 20g tuku?

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    8. 12. 2011 13:41

    Jsou dobré z mléčné i kvalitní hořké čokolády, čokoláda na vaření je dobrá na polevy i do pečených, ale když je hlavní ingrediencí nemělo by se na kvalitě šetřit. ;-)