Mandlové řezy

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na těsto
    • 200
      g máslo (Měkké)
    • 120
      g cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 180
      g mleté mandle
    • 270
      g hladká mouka
  • Na ozdobení
    • 150
      g malinový džem
    • 150
      g čokoláda na vaření
    • 56
      g mandlové lupínky - loupané
    • 1
      ks bílek
    • 4
      lžíce cukr (Na obalení)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Měkké máslo, cukr a žloutek utřeme do pěny. Postupně přidáváme mandle, hladkou mouku a zpracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme bochánek, zabalíme jej do fólie a dáme na 3 hodiny do chladničky. Těsto rozdělíme na dvě části. Z každé části vyválíme mezi dvěma fóliemi asi 5 mm silný plát a nakrájíme jej na řezy velké asi 4x3 cm. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem, poskládáme na něj řezy a pečeme zhruba 10 minut.
2
Zdobení: Malinový džem zahřejeme a potřeme jím polovinu řezů. Na každý potřený kousek položíme nepotřený řez a necháme krátce zaschnout. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a slepené řezy máčíme v rozpuštěné čokoládě nebo je potřeme silnou vrstvou čokolády. Mandlové lupínky smícháme s bílkem, vytvarujeme z nich mandličky, obalíme je v cukru a na každý řez jednu položíme.
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • Mira M.
    Mira M. |

    2. 10. 2012 19:55

    odmazat co??? ... lol!

  • Mira M.
    Mira M. |

    2. 10. 2012 19:54

    To aby ses doma nenudila ... smich! Ja mandlicky macim v bilku tak jako to delas ty a pak v takovych malinkatych perletovych kulickach, nevim jak se to spravne jmenuje, je to tady skoro vsude v obchodech, kde je v regalech vsechno ke zdobeni dortu a ruznych sladkych dezertu, dokonce i ve Walmartu. Vypada to moc hezky.

  • ajahhna
    ajahhna |

    30. 9. 2012 13:35

    ale hovno je to hnusne jak cip :-)) :-|

  • Ladia
    Ladia |

    23. 10. 2010 15:15

    Prosím odmazat <br>

  • Lucie Bílková
    Lucie Bílková |

    7. 8. 2006 14:35

    Aby to bylo hezčí, když má být nějaká oslava, ne ?!

  • marie
    marie |

    1. 2. 2005 13:16

    proč budu pracně tvarovat mandličky z mandlových lupínků ,když můžu použít půlky spařenývh oloup.mandlí,omočených v bílku a v cukru