Autor:

Mandlové řezy

Střední
Na těsto
Máslo
(Měkké)
200 g
Cukr 120 g
Žloutek 1 ks
Mleté mandle 180 g
Hladká mouka 270 g
Na ozdobení
Malinový džem 150 g
Čokoláda na vaření 150 g
Mandlové lupínky - loupané 56 g
Bílek 1 ks
Cukr
(Na obalení)
4 lžíce
Mandlové řezy

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Měkké máslo, cukr a žloutek utřeme do pěny. Postupně přidáváme mandle, hladkou mouku a zpracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme bochánek, zabalíme jej do fólie a dáme na 3 hodiny do chladničky. Těsto rozdělíme na dvě části. Z každé části vyválíme mezi dvěma fóliemi asi 5 mm silný plát a nakrájíme jej na řezy velké asi 4×3 cm. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem, poskládáme na něj řezy a pečeme zhruba 10 minut.

Zdobení: Malinový džem zahřejeme a potřeme jím polovinu řezů. Na každý potřený kousek položíme nepotřený řez a necháme krátce zaschnout. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a slepené řezy máčíme v rozpuštěné čokoládě nebo je potřeme silnou vrstvou čokolády. Mandlové lupínky smícháme s bílkem, vytvarujeme z nich mandličky, obalíme je v cukru a na každý řez jednu položíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.2 5 5 1
Láhev plná vánoční vůně Články z

Komentáře k receptu: Mandlové řezy

Komentáře

  1. Lucie Bílková   07.08.2006 | 14:35 | reagovat |

    Aby to bylo hezčí, když má být nějaká oslava, ne ?!

  2. marie   01.02.2005 | 13:16 | reagovat |

    proč budu pracně tvarovat mandličky z mandlových lupínků ,když můžu použít půlky spařenývh oloup.mandlí,omočených v bílku a v cukru

    1. Mira M.   02.10.2012 | 19:54 | reagovat |

      To aby ses doma nenudila ... smich! Ja mandlicky macim v bilku tak jako to delas ty a pak v takovych malinkatych perletovych kulickach, nevim jak se to spravne jmenuje, je to tady skoro vsude v obchodech, kde je v regalech vsechno ke zdobeni dortu a ruznych sladkych dezertu, dokonce i ve Walmartu. Vypada to moc hezky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web