Autor:

Slavnostní mandlové pagáčiky

Obtížné
Porce: 112
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Palmarín
nebo Hera
250 g
Zakysaná smetana
pochoutková
1 kelímek
Sůl 1 lžička
Mandle
oloupané, rozpůlené (mohou být i celé)
100 g
Slavnostní mandlové pagáčiky

Postup přípravy:

250 g hladké mouky + kysaná smetana + sůl, zpracovat na těsto a vyválet na 1-1 1/2 cm silný plát.

50 g mouky + Palmarín zpracovat a natřít (možno i naráz) na třikrát, vždy po 20-ti minutách na těsto, které poskládáme.

Znovu rozválíme, natřeme a poskládáme (3-krát) a vždy necháme 20 min. odpočívat. Nakonec rozválíme na 1-1 1/2 cm plát a vykrajujeme drobné pagáčiky, které po jednom natřeme rozšlehaným vajíčkem a ozdobíme oloupanou mandlí.

Z této dávky jsem měla 112 ks, to znamená dva plytké krémešové plechy. Pečeme při 170-180 °C, dokud mandle nezrůžoví.

Recept mám od své sestry.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Slavnostní mandlové pagáčiky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web