Autor:

Slavnostní mandlové pagáčiky

Obtížné
Porce: 112
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Palmarín
nebo Hera
250 g
Zakysaná smetana
pochoutková
1 kelímek
Sůl 1 lžička
Mandle
oloupané, rozpůlené (mohou být i celé)
100 g
Slavnostní mandlové pagáčiky

Postup přípravy:

250 g hladké mouky + kysaná smetana + sůl, zpracovat na těsto a vyválet na 1-1 1/2 cm silný plát.

50 g mouky + Palmarín zpracovat a natřít (možno i naráz) na třikrát, vždy po 20-ti minutách na těsto, které poskládáme.

Znovu rozválíme, natřeme a poskládáme (3-krát) a vždy necháme 20 min. odpočívat. Nakonec rozválíme na 1-1 1/2 cm plát a vykrajujeme drobné pagáčiky, které po jednom natřeme rozšlehaným vajíčkem a ozdobíme oloupanou mandlí.

Z této dávky jsem měla 112 ks, to znamená dva plytké krémešové plechy. Pečeme při 170-180 °C, dokud mandle nezrůžoví.

Recept mám od své sestry.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 5 (hodnoceno 1x)
Vaření na zahradě. Skvělé recepty na gril pro celou rodinu Články z

Komentáře k receptu: Slavnostní mandlové pagáčiky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web