Autor:

Slavnostní mandlové pagáčiky

Obtížné
Porce: 112
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Palmarín
nebo Hera
250 g
Zakysaná smetana
pochoutková
1 kelímek
Sůl 1 lžička
Mandle
oloupané, rozpůlené (mohou být i celé)
100 g
Slavnostní mandlové pagáčiky

Postup přípravy:

250 g hladké mouky + kysaná smetana + sůl, zpracovat na těsto a vyválet na 1-1 1/2 cm silný plát.

50 g mouky + Palmarín zpracovat a natřít (možno i naráz) na třikrát, vždy po 20-ti minutách na těsto, které poskládáme.

Znovu rozválíme, natřeme a poskládáme (3-krát) a vždy necháme 20 min. odpočívat. Nakonec rozválíme na 1-1 1/2 cm plát a vykrajujeme drobné pagáčiky, které po jednom natřeme rozšlehaným vajíčkem a ozdobíme oloupanou mandlí.

Z této dávky jsem měla 112 ks, to znamená dva plytké krémešové plechy. Pečeme při 170-180 °C, dokud mandle nezrůžoví.

Recept mám od své sestry.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1
Čokoládové koláčky s želé Čajové pochutnání Články z

Komentáře k receptu: Slavnostní mandlové pagáčiky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web