Smažená kapusta

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kapusta středně velká
    • sůl
    • pepř mletý
    • rozšlehané vejce
    • hladká mouka
    • strouhanka
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapustu očistíme a celou vložíme do hrnce s osolenou vodou košťálem směrem ke dnu.
2
Vaříme tak, aby jsme nepřevařily, aby zůstala pevná a dala se dobře krájet na ,,měsíčky,, .
3
Kapustu vyndáme, přepůlíme, pak křekrojíme ještě na čtvrtky a dbáme na to, aby u každého dílu zůstal i kus košťálu, který nám bude kapustu držet pohromadě. Pak už záleží na každém, jak chce mít kapustové měsíčky tenké nebo silné, buď ze čtvrtky uděláme další dva, tři... měsíčky, které bude držet vždy kousek košťálu.
4
Díly kapusty osolíme, opepříme, obalíme opatrně v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Podáváme s bramborovou přílohou, zeleninovým salátem, tatarkou nebo různými dipy.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Blanka
    Blanka |

    21. 5. 2016 14:43

    Bylo to docela překvapení :-) a moc dobré ;-) . Jarní kapusta se v puse jenom rozplývala a s domácí tararkou chutnala skvěle.

  • Ivča
    Ivča |

    19. 2. 2015 13:10

    Zvědavost a nechuť plácat se s karbanátkama mě dodala odvahu vyzkoušet kapustu obalit a vůbec nelituji, protože jsem za ní byla dokonce i pochválená.

  • Miroslava Suchá
    Miroslava Suchá |

    26. 1. 2015 13:59

    Nevíte o čem píšete. Tlačenku jako řízek znám od své tchýně a ta žádného Hrušku neznala.

  • gabinaf
    gabinaf |

    26. 1. 2015 11:47

    hahaaa , ze aaaano. :-P :-P

  • Iva Okatá
    Iva Okatá |

    20. 9. 2014 15:43

    Moc dobrá,pochutnali jsme si. :-* :-* Taky jsme si dali tatarku,domácí.

  • Pepa
    Pepa |

    22. 8. 2014 09:45

    Co všechno ti češi nedokáží usmažit ... =-O Ještě dejte recept na smaženou tlačenku od ládi hrušky O:-)

  • Zdenka
    Zdenka |

    13. 4. 2014 00:42

    Vyborne, podobne kvetaku. Ja mela tu kapustu malinkou a tam jsem mela male dilky, kdyz se mi rozpadavaly tak jsem to spichla paratky, a moc dobre to dopadlo, dobre s majonezou nebo tatarskou omackou, jako bezmase jidlo. Mne to zde v Kanade moc chutnalo!

  • Žáčková Helena
    Žáčková Helena |

    24. 9. 2013 06:35

    Smažená kapusta je výborná. Jenom se u obalování spotřebuje víc vajíček. Ale s okurkovým salátem a helmanskou se od stolu nemůže nikdo odtrhnout. Dělala jsem jí o víkendu strašně moc, protože když jsem jí dělala asi před měsícem, byl o ní velký zájem a to i po studené. :-)

  • Michalkova
    Michalkova |

    17. 11. 2012 12:05

    Kapusty jsem mela male a slo to to s nimi velmi dobre, byly vyborne a mohu ji doporucit.

  • tanadas
    tanadas |

    13. 11. 2012 12:26

    Jednoduche jidlo, ktere nam chutnalo.

  • Mára
    Mára |

    24. 10. 2012 13:19

    Jéééé, ta byla výborná a z toho co odpadlo jsem udělala ještě čtyry kapustové karbanátky, recept budu ráda opakovat. :-))

  • Králová
    Králová |

    11. 7. 2012 14:51

    Jsou mnohem lepší než kapustové řízky, děkuji :))

  • Linda
    Linda |

    11. 4. 2012 12:47

    Dali jsme si k ní helmansku, byla to fakt mňamka :-)) .

  • K.V.
    K.V. |

    9. 2. 2012 00:14

    Nejdrive jsem kapustu nakrajela na pulmesicky jak uvedeno v receptu, pak jsem je podusila s kminem a cesnekem na masle podle receptu Duseny kvetak babicky Schwarzove a pak jsem tu kapustu obalila a osmazila. Moc dobre, prijemne, zdrave a neco jineho. Udelala jsem k tomu brambory na masle podle stejneho receptu jako ten kvetak. Zeleninova balada, ale zitra se nacpu uzenym.

  • Adéla
    Adéla |

    31. 1. 2012 10:40

    Náš včerejší oběd. Nedělala se zle, měla jsem obavy, že se mi bude rozpadávat. Udělala jsem jí s bramborem a tatarkou, chutnala výborně, skoro jako květák a ten mi milujeme.

  • w.pet
    w.pet |

    28. 1. 2012 21:15

    super! :-)) :-))