Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4x
1 1 5
Autor:

Měkké perníčky

Snadné
Ingredience
Med 150 g
Moučkový cukr 200 g
Vejce 2 ks
Hladká mouka 500 g
Prášek do perníku
Jedlá soda 1 lžička
Máslo 80 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Med, cukr a vejce utřeme. V mouce rozmícháme prášek do perníku a sodu a přidáváme po troškách za stálého míchání k utřené hmotě. Nakonec přimícháme rozpuštěné máslo.

Z těsta uděláme bochník a necháme alespoň 1 den odležet na chladnějším místě.

Před přípravou znovu promícháme, rozválíme na pomoučeném vále na plát o tloušťce 2-3 mm, podle toho, jak chceme mít perníčky buclaté (upozornění - čím je těsto tlustší, tím snáze se perníčky rozlijí a ztratí původní tvar!). Formičkami vykrajujeme perníčky a klademe na vymazaný plech.

Pečeme za stálého dohledu na teplotě 200 °C.
Upečené a ještě horké perníčky potřeme rozkvedlaným celým vejcem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Autor: Ivana Přikrylová
Prohlížejících: 79
Autor: Recepty
Prohlížejících: 61
Autor: Ladia
Prohlížejících: 25
 
Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Sušenky s arašídovým krémem Čokoládové potěšení Články z

Komentáře k receptu: Měkké perníčky

Komentáře

  1. petkuc   20.12.2013 | 15:39 | reagovat | závadný

    Peču tyto perníčky už tři roky a jsou úžasné :-)

  2. Marky   04.12.2012 | 17:21 | reagovat | závadný

    Mám problém prosím poradte těsto je moc měkké že se nedá ani vzít na plech

  3. kahlan78   11.12.2011 | 14:03 | reagovat | závadný

    Moje první perníčky a dopadly úžasně! Děkuji za recept.

  4. xapi   28.11.2011 | 18:11 | reagovat | závadný

    Tak už mám pečení perníčků také za sebou. S těstem se pracovalo příjemně, akorát je dost lepivé, tak abych jej nemusela zbytečně moučit, rozvalovala jsem je na potravinářské folii. Pro ty, jež chtějí, aby jim perníčky zachovali tvar doporučuji, aby je dělali tenší - 2 milimetry jsou dostačující. Když je těsto silnější, dost se rozjíždějí. JEště poznámka na závěr: Chutnají jako LOTOSOVÉ SUŠENKY - takže naprostá mňamka :-)

  5. Dáša   29.11.2010 | 12:34 | reagovat | závadný

    jvozím cukroví tetě do Rakouska,jiné nejedí, než naši českou klasiku(linecké, vanilkáče, rumové koule....) .Vloni jsem dělala tyto perníčky poprvé a moc jim chutnaly. :-) Letos už se začátkem listopadu zajímala, zda budou zase. Taže dík za recept.... :-)

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X