Autor:

Měkké perníčky

Snadné
Ingredience
Med 150 g
Moučkový cukr 200 g
Vejce 2 ks
Hladká mouka 500 g
Prášek do perníku
Jedlá soda 1 lžička
Máslo 80 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Med, cukr a vejce utřeme. V mouce rozmícháme prášek do perníku a sodu a přidáváme po troškách za stálého míchání k utřené hmotě. Nakonec přimícháme rozpuštěné máslo.

Z těsta uděláme bochník a necháme alespoň 1 den odležet na chladnějším místě.

Před přípravou znovu promícháme, rozválíme na pomoučeném vále na plát o tloušťce 2-3 mm, podle toho, jak chceme mít perníčky buclaté (upozornění - čím je těsto tlustší, tím snáze se perníčky rozlijí a ztratí původní tvar!). Formičkami vykrajujeme perníčky a klademe na vymazaný plech.

Pečeme za stálého dohledu na teplotě 200 °C.
Upečené a ještě horké perníčky potřeme rozkvedlaným celým vejcem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)
Tvaroh s fíky Sladké fíky: ovoce z ráje Články z

Komentáře k receptu: Měkké perníčky

Komentáře

  1. petkuc   20.12.2013 | 15:39 | reagovat | závadný

    Peču tyto perníčky už tři roky a jsou úžasné :-)

  2. Marky   04.12.2012 | 17:21 | reagovat | závadný

    Mám problém prosím poradte těsto je moc měkké že se nedá ani vzít na plech

  3. kahlan78   11.12.2011 | 14:03 | reagovat | závadný

    Moje první perníčky a dopadly úžasně! Děkuji za recept.

  4. xapi   28.11.2011 | 18:11 | reagovat | závadný

    Tak už mám pečení perníčků také za sebou. S těstem se pracovalo příjemně, akorát je dost lepivé, tak abych jej nemusela zbytečně moučit, rozvalovala jsem je na potravinářské folii. Pro ty, jež chtějí, aby jim perníčky zachovali tvar doporučuji, aby je dělali tenší - 2 milimetry jsou dostačující. Když je těsto silnější, dost se rozjíždějí. JEště poznámka na závěr: Chutnají jako LOTOSOVÉ SUŠENKY - takže naprostá mňamka :-)

  5. Dáša   29.11.2010 | 12:34 | reagovat | závadný

    jvozím cukroví tetě do Rakouska,jiné nejedí, než naši českou klasiku(linecké, vanilkáče, rumové koule....) .Vloni jsem dělala tyto perníčky poprvé a moc jim chutnaly. :-) Letos už se začátkem listopadu zajímala, zda budou zase. Taže dík za recept.... :-)

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 tipů, jak místo prokrastinace během dne dělat něco pro hubnutí 5 tipů, jak místo prokrastinace během dne dělat něco pro hubnutí
Čtenářka Alice: Těsně před porodem mi oznámil, že miluje jinou Čtenářka Alice: Těsně před porodem mi oznámil, že miluje jinou
Jak se zbavit octomilek? Poradíme vám 5 zaručených tipů Jak se zbavit octomilek? Poradíme vám 5 zaručených tipů
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web