Autor:

Měkké perníčky

Snadné
Ingredience
Med 150 g
Moučkový cukr 200 g
Vejce 2 ks
Hladká mouka 500 g
Prášek do perníku
Jedlá soda 1 lžička
Máslo 80 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Med, cukr a vejce utřeme. V mouce rozmícháme prášek do perníku a sodu a přidáváme po troškách za stálého míchání k utřené hmotě. Nakonec přimícháme rozpuštěné máslo.

Z těsta uděláme bochník a necháme alespoň 1 den odležet na chladnějším místě.

Před přípravou znovu promícháme, rozválíme na pomoučeném vále na plát o tloušťce 2-3 mm, podle toho, jak chceme mít perníčky buclaté (upozornění - čím je těsto tlustší, tím snáze se perníčky rozlijí a ztratí původní tvar!). Formičkami vykrajujeme perníčky a klademe na vymazaný plech.

Pečeme za stálého dohledu na teplotě 200 °C.
Upečené a ještě horké perníčky potřeme rozkvedlaným celým vejcem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Jahodový koláč Recept na úžasný jahodový koláč Články z

Komentáře k receptu: Měkké perníčky

Komentáře

  1. petkuc   20.12.2013 | 15:39 | reagovat |

    Peču tyto perníčky už tři roky a jsou úžasné :-)

  2. Marky   04.12.2012 | 17:21 | reagovat |

    Mám problém prosím poradte těsto je moc měkké že se nedá ani vzít na plech

  3. kahlan78   11.12.2011 | 14:03 | reagovat |

    Moje první perníčky a dopadly úžasně! Děkuji za recept.

  4. xapi   28.11.2011 | 18:11 | reagovat |

    Tak už mám pečení perníčků také za sebou. S těstem se pracovalo příjemně, akorát je dost lepivé, tak abych jej nemusela zbytečně moučit, rozvalovala jsem je na potravinářské folii. Pro ty, jež chtějí, aby jim perníčky zachovali tvar doporučuji, aby je dělali tenší - 2 milimetry jsou dostačující. Když je těsto silnější, dost se rozjíždějí. JEště poznámka na závěr: Chutnají jako LOTOSOVÉ SUŠENKY - takže naprostá mňamka :-)

  5. Dáša   29.11.2010 | 12:34 | reagovat |

    jvozím cukroví tetě do Rakouska,jiné nejedí, než naši českou klasiku(linecké, vanilkáče, rumové koule....) .Vloni jsem dělala tyto perníčky poprvé a moc jim chutnaly. :-) Letos už se začátkem listopadu zajímala, zda budou zase. Taže dík za recept.... :-)

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web