Autor:

Melitzanosalata - řecký lilkový předkrm

40 minut PT0H40M
Snadné
Ingredience
Lilek 2 ks
Extra panenský olivový olej  
Kapie 1 ks
Červená cibule
malá
1 ks
Česnek 1 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  
Řecký jogurt - pravý 1 lžíce
Melitzanosalata - řecký lilkový předkrm

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Pomazánky

- podélně rozkrojené lilky bez konců nakrojíme šikmými zářezy v dužině a pokapeme olejem, pečeme na 190°C do změknutí (cca 45 minut - záleží na tom, jak je lilek velký)
- pak si opečeme zprudka na pánvi kápii a necháme schladnout, seškrábneme spálenou slupku, papriku nakrájíme nadrobno
- cibuli nakrájenou najemno opečeme na másle a přidáme česnek
- necháme vychladnout
- z upečených a vychladlých lilků vyškrábneme dužinu, vmícháme kapii, opečenou cibulku, osolíme, opepříme a na zjemnění můžeme přidat řecký jogurt
- promícháme a podáváme

Jako přílohu volíme pitu nebo opečený chleba.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Melitzanosalata - řecký lilkový předkrm

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web