Autor:

Melitzanosalata - řecký lilkový předkrm

40 minut PT0H40M
Snadné
Ingredience
Lilek 2 ks
Extra panenský olivový olej  
Kapie 1 ks
Červená cibule
malá
1 ks
Česnek 1 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  
Řecký jogurt - pravý 1 lžíce
Melitzanosalata - řecký lilkový předkrm

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Pomazánky

- podélně rozkrojené lilky bez konců nakrojíme šikmými zářezy v dužině a pokapeme olejem, pečeme na 190°C do změknutí (cca 45 minut - záleží na tom, jak je lilek velký)
- pak si opečeme zprudka na pánvi kápii a necháme schladnout, seškrábneme spálenou slupku, papriku nakrájíme nadrobno
- cibuli nakrájenou najemno opečeme na másle a přidáme česnek
- necháme vychladnout
- z upečených a vychladlých lilků vyškrábneme dužinu, vmícháme kapii, opečenou cibulku, osolíme, opepříme a na zjemnění můžeme přidat řecký jogurt
- promícháme a podáváme

Jako přílohu volíme pitu nebo opečený chleba.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Melitzanosalata - řecký lilkový předkrm

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web