Autor:

Houskové uzenářské knedlíky

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Houska
nebo rohlík: starší
4 ks
Muškátový květ
na špičku lžičky
 
Sůl  
Pepř mletý  
Bylinky
dle chuti: majoránka, petrželka, libeček...
 
Vejce 2 ks
Smetana 12% 200 ml
Hrubá mouka
cca 230 -
250 g
Uzený špek 40 g
Cibule
velká
1 ks
Česnek
dle chuti, raději více
 
Uzenina
směs: klobásy, salámy, špekáčky...
200 g
Houskové uzenářské knedlíky

Postup přípravy:

Na jemně pokrájeném špeku necháme osmažit drobně pokrájenou cibuli. Pak přidáme směs libovolně zvolené, drobně pokrájené, spíše chutí výraznější uzeniny a osmažíme ji dozlatova. Ke konci smažení přidáme nastrouhaný česnek (3-4 stroužky), promícháme a necháme zchladnout. Kdo má rád ostrá jídla, může přidat chilli papričku nebo pálivou papriku.

Starší rohlíky nebo housky pokrájíme na kostičky a dáme do mísy, ochutíme solí, pepřem, bylinkami a zalijeme smetanou, kterou necháme do pečiva vsáknout. Namočené pečivo necháme krátce odležet, pak vmícháme vejce a zchladlou osmaženou uzenářskou směs. Vše dobře promícháme a zahustíme hrubou moukou na hustší směs, ze které budeme mokrýma nebo mastnýma rukama tvořit kuličky (cca 24 ks) velké zhruba 4 - 4,5 cm. Hotové kuličky naházíme do horké osolené vody a po vyplavání vaříme dle velikosti knedlíků 6 - 8 minut. Pak knedlíky vyndáme cedníkem do mísy, pokapeme rozpuštěným sádlem nebo máslem, případně zasypeme dozlatova osmaženou cibulkou.

Knedlíky můžeme podávat jako přílohu k pečenému masu nebo samotné s dušeným zelím, řepou nebo špenátem...

Při přípravě knedlíků se nemusíme bát více kořenit a ochucovat česnekem a bylinkami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1-
4.56 9 5 1
Pečené krůtí prso na perlovém kuskusu Září ve vaší kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Houskové uzenářské knedlíky

Komentáře

  1. barbína   02.12.2016 | 16:04 | reagovat |

    jednoduchý i pro blondýnu a výborný

  2. Janoušková   17.06.2016 | 13:17 | reagovat |

    Výborné! Opravdu se příště nebudu bát dát klidně celou hlavu česneku a pořádně majoránky s pepřem :-)

  3. Martina Nezvalová   29.02.2016 | 12:57 | reagovat |

    Děkuji za recept, byl to jednoduchý a hodně levný oběd pro celou rodinu. Měli jsme je taky s tou cibulkou a dojídali k nim červené dušené zelí od včerejška, moc se mi to k nim hodilo :))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web