Autor:

Houskové uzenářské knedlíky

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Houska
nebo rohlík: starší
4 ks
Muškátový květ
na špičku lžičky
 
Sůl  
Pepř mletý  
Bylinky
dle chuti: majoránka, petrželka, libeček...
 
Vejce 2 ks
Smetana 12% 200 ml
Hrubá mouka
cca 230 -
250 g
Uzený špek 40 g
Cibule
velká
1 ks
Česnek
dle chuti, raději více
 
Uzenina
směs: klobásy, salámy, špekáčky...
200 g
Houskové uzenářské knedlíky

Postup přípravy:

Na jemně pokrájeném špeku necháme osmažit drobně pokrájenou cibuli. Pak přidáme směs libovolně zvolené, drobně pokrájené, spíše chutí výraznější uzeniny a osmažíme ji dozlatova. Ke konci smažení přidáme nastrouhaný česnek (3-4 stroužky), promícháme a necháme zchladnout. Kdo má rád ostrá jídla, může přidat chilli papričku nebo pálivou papriku.

Starší rohlíky nebo housky pokrájíme na kostičky a dáme do mísy, ochutíme solí, pepřem, bylinkami a zalijeme smetanou, kterou necháme do pečiva vsáknout. Namočené pečivo necháme krátce odležet, pak vmícháme vejce a zchladlou osmaženou uzenářskou směs. Vše dobře promícháme a zahustíme hrubou moukou na hustší směs, ze které budeme mokrýma nebo mastnýma rukama tvořit kuličky (cca 24 ks) velké zhruba 4 - 4,5 cm. Hotové kuličky naházíme do horké osolené vody a po vyplavání vaříme dle velikosti knedlíků 6 - 8 minut. Pak knedlíky vyndáme cedníkem do mísy, pokapeme rozpuštěným sádlem nebo máslem, případně zasypeme dozlatova osmaženou cibulkou.

Knedlíky můžeme podávat jako přílohu k pečenému masu nebo samotné s dušeným zelím, řepou nebo špenátem...

Při přípravě knedlíků se nemusíme bát více kořenit a ochucovat česnekem a bylinkami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1-
4.56 9 5 1
Jahody sladké a milované. Vyzkoušejte úžasné a originální recepty Články z

Komentáře k receptu: Houskové uzenářské knedlíky

Komentáře

  1. barbína   02.12.2016 | 16:04 | reagovat |

    jednoduchý i pro blondýnu a výborný

  2. Janoušková   17.06.2016 | 13:17 | reagovat |

    Výborné! Opravdu se příště nebudu bát dát klidně celou hlavu česneku a pořádně majoránky s pepřem :-)

  3. Martina Nezvalová   29.02.2016 | 12:57 | reagovat |

    Děkuji za recept, byl to jednoduchý a hodně levný oběd pro celou rodinu. Měli jsme je taky s tou cibulkou a dojídali k nim červené dušené zelí od včerejška, moc se mi to k nim hodilo :))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web