Autor:

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

90 minut PT0H90M
Střední
Porce: 5
Ingredience
Mleté maso - vepřové 1 kg
Cibule
menší
3 ks
Česnek 2 stroužek
Líbeček
čerstvý
1 svazek
Pepř mletý  
Sůl  
Anglická slanina 200 g
Zázvor - mletý  
Rozmarýn  
Rohlík 2 ks
Mléko  
Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Postup přípravy:

Bábovkovou formu vyložíme plátky anglické slaniny tak, aby zakryla vnější stěnu bábovky. Pokud máte formu, která se hodně připaluje, je možné ji předtím ještě vymazat sádlem, ale obvykle to není nutné.
V mixéru si nadrobno nasekáme libeček, česnek a cibuli - kdo nemá robot, tak česnek utřít a libeček s cibulí nakrájet na co nejmenší kousky.
Smícháme s mletým masem, opepříme, přidáme cca lžičku sušeného zázvoru a rozmarýnu (pokud máte rozmarýn čerstvý, přidejte ho do mixéru spolu s libečkem, postačí tak 4 snítky) a dle chuti dosolíme.
Rohlíky namočíme v mléce, dokud se nenasají, pak je přes síto vyždímáme a přidáme do směsi.
Vše důkladně promícháme, to pomůže tomu, že směs nepopraská.

Hotovou směs dáme do formy vyložené slaninou a pečeme na cca 200-220°C cca 45-60 minut - dokud na povrchu nezačne tmavnout a viditelně neodskočí od stěny bábovky.
Pokud si nejste jistí, zda je hotová, píchněte do ní jehlou - neměla by vytékat už žádná „růžová šťáva“.

V bábovce bude stále ještě „bublat vypečená šťáva“, to je v pořádku, nemusí se vyvařit celá, stačí ji po upečení opatrně slít.
Nožem pro jistotu bábovku jemně uvolníme od středu bábovky (stačí jen horní upečený okraj, přiklopíme talířem a obrátíme-vyklopíme.

Podáváme teplé s bramborem nebo bramborovou kaší jako klasickou sekanou, ale úspěch bude mít i studená jako součást pohoštění pro hosty.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Zeleninové chow mein Asijská klasika: Míchej & smaž Články z

Komentáře k receptu: Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web