Španělské ptáčky trochu jinak

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • hovězí maso Nebo roštěnka
    • kysané zelí
    • 2
      ks cibule Alespoň
    • sůl
    • pepř mletý
    • hořčice
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso zarolujeme a převážeme pevně nití. Ptáčky prudce opečeme ze všech stran, aby trochu zhnědly, poté je vyjmeme z oleje. Do oleje dáme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, vrátíme "ptáčky" a podlejeme vodou. Když se voda skoro vypaří, opět podlejeme vodou ochucenou solí, hořčicí a sójovou omáčkou - podle chuti. Ptáčky dusíme pod pokličkou do měkka.
2
Podáváme s rýží.
3
**Poznámka:** na podlití můžete použít i vymačkanou vodu ze zelí, jen to bude kyselejší.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.