Autor:

Špagety s bazalkou

Snadné
Ingredience
Špagety 400 g
Česnek 4 stroužek
Bazalka 2 snítka
Pininová jádra 40 g
Parmazán 80 g
Olivový olej 6 lžíce
Rajčata 6 ks
Sůl 1 špetka
Špagety s bazalkou

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Podle návodu na obalu špagety uvaříme. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Bazalku opereme, lístečky otrháme a několik si odložíme na ozdobení. Pak česnek, bazalku, piniová jádra rozmixujeme na kaši, přidáme 60 g parmezánu, promícháme a za stálého míchání pomalu přiléváme olej tak, aby vznikla hustá omáčka. Špagety zalijeme omáčkou, promícháme a posypeme zbytkem sýra. Ozdobíme bazalkou a rajčaty.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
2+
4.22 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 9x)
Čekankové risotto s ovčím sýrem Tip na víkend: Risotto nebo těstoviny? Články z

Komentáře k receptu: Špagety s bazalkou

Komentáře

  1. Kar♥lina   20.07.2012 | 12:19 | reagovat | závadný

    Chutnají dobře i připálené ;-) :-D

  2. Janysek   12.03.2012 | 23:04 | reagovat | závadný

    Na kolik porcí jsou psané tyto recepty? děkuji za odpoved :-\

  3. Martines   28.07.2011 | 8:28 | reagovat | závadný

    Kupte si dobré bazalkové pesto (doporučuji pouze vyrobené v Itálii) a máte to bez práce.

    1. Raw Chef M. Love   02.10.2012 | 22:06 | reagovat | závadný

      Italian Pesto
      Place all the ingredients in a food processor!

      3 tightly-packed cups fresh basil leaves (approximately 3 ounces)
      2 to 3 cloves garlic, peeled and minced
      2 tablespoons pine nuts (pignolia), toasted (3-4 minutes)
      1/2 teaspoon coarse salt or sea salt or to taste
      1/2 teaspoon fresh-squeezed lemon juice
      1/2 cup good quality extra-virgin olive oil
      1/3 cup grated parmesan (Parmigiano Reggiano) cheese

      miralove840@yahoo.com

  4. Vlasta Vejvodova   10.02.2007 | 20:49 | reagovat | závadný

    Piniova jadra nahrazuji slunecnicivymi seminky,je to dostupne a levnejsi.

    1. Mirka   02.10.2012 | 22:08 | reagovat | závadný

      zkus pouzit pistaciove orisky ... ty jsou nejlepsi!

      1. Mirka   06.07.2013 | 23:08 | reagovat | závadný

        <3

  5. Lenka   25.07.2005 | 21:08 | reagovat | závadný

    Vyzkoušela bych, akorát nevím kde sehnat piniová jádra..

    1. KaRa   25.10.2011 | 9:24 | reagovat | závadný

      V prodejně se zdravou výživou...Malý pytlíček stojí kolem 60 Kč.

    2. Svatava   31.07.2014 | 6:21 | reagovat | závadný

      nahrazujou ty jadra take mandlemi, ktere je treba oprazit a pomlit

    3. Lady Merry   20.08.2015 | 9:32 | reagovat | závadný

      Slunečnicová jádra jsou mnohem chutnější.. vyzkoušejte, také se dají použít vlašáky, nemá to chybu a je to pokaždé jiné. Neopékám je, rovnou je rozmixuju.

      1. Marek   19.10.2015 | 18:28 | reagovat | závadný

        Slunečnicová semínka ( https://www.rawmarket.cz/seminka/slunecnicova-seminka ) jsou chutnější. Ale hlavně zdravější. Ale možností je spousty. Můžete použít třeba dýňová semínka, nasekané kešu ořechy. Jen vždy doporučuji potraviny alespoň na pár hodin namočit. Budou mít lepší chuť a lépe se budou trávit.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web