Špagety s bazalkou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g špagety
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      snítka bazalka
    • 40
      g pininová jádra
    • 80
      g parmazán
    • 6
      lžíce olivový olej
    • 6
      ks rajčata
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Podle návodu na obalu špagety uvaříme. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Bazalku opereme, lístečky otrháme a několik si odložíme na ozdobení. Pak česnek, bazalku, piniová jádra rozmixujeme na kaši, přidáme 60 g parmezánu, promícháme a za stálého míchání pomalu přiléváme olej tak, aby vznikla hustá omáčka.
2
Špagety zalijeme omáčkou, promícháme a posypeme zbytkem sýra. Ozdobíme bazalkou a rajčaty.
Zařazení: Pokrmy Z těstovin
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marek
    Marek |

    19. 10. 2015 18:28

    Slunečnicová semínka ( https://www.rawmarket.cz/seminka/slunecnicova-seminka ) jsou chutnější. Ale hlavně zdravější. Ale možností je spousty. Můžete použít třeba dýňová semínka, nasekané kešu ořechy. Jen vždy doporučuji potraviny alespoň na pár hodin namočit. Budou mít lepší chuť a lépe se budou trávit.

  • Lady Merry
    Lady Merry |

    20. 8. 2015 09:32

    Slunečnicová jádra jsou mnohem chutnější.. vyzkoušejte, také se dají použít vlašáky, nemá to chybu a je to pokaždé jiné. Neopékám je, rovnou je rozmixuju.

  • Svatava
    Svatava |

    31. 7. 2014 06:21

    nahrazujou ty jadra take mandlemi, ktere je treba oprazit a pomlit

  • Mirka
    Mirka |

    6. 7. 2013 23:08

    <3

  • Mirka
    Mirka |

    2. 10. 2012 22:08

    zkus pouzit pistaciove orisky ... ty jsou nejlepsi!

  • Raw Chef M. Love
    Raw Chef M. Love |

    2. 10. 2012 22:06

    Italian Pesto Place all the ingredients in a food processor! 3 tightly-packed cups fresh basil leaves (approximately 3 ounces) 2 to 3 cloves garlic, peeled and minced 2 tablespoons pine nuts (pignolia), toasted (3-4 minutes) 1/2 teaspoon coarse salt or sea salt or to taste 1/2 teaspoon fresh-squeezed lemon juice 1/2 cup good quality extra-virgin olive oil 1/3 cup grated parmesan (Parmigiano Reggiano) cheese miralove840@yahoo.com

  • Mirka M.
    Mirka M. |

    2. 10. 2012 21:28

    Ha, ha, ha! ... 2 strouzky bazalky vypadaji asi tak jako 2 snitky cesneku, nebo 2 listky jablka! ... smich! :-D :'( 8-) :'(

  • Kar♥lina
    Kar♥lina |

    20. 7. 2012 12:19

    Chutnají dobře i připálené ;-) :-D

  • Janysek
    Janysek |

    12. 3. 2012 23:04

    Na kolik porcí jsou psané tyto recepty? děkuji za odpoved :-\

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik |

    22. 12. 2011 12:22

    Co jsou to pininová jádra? :-)

  • KaRa
    KaRa |

    25. 10. 2011 09:24

    V prodejně se zdravou výživou...Malý pytlíček stojí kolem 60 Kč.

  • Ladia
    Ladia |

    15. 9. 2011 17:16

    :-D :-D

  • Tereza T
    Tereza T |

    15. 9. 2011 13:47

    Nevím, stroužek byl už ve staré verzi webu. Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    15. 9. 2011 10:55

    Jak prosím vypadají 2 stroužky bazalky? Zařazení těstoviny?

  • Martines
    Martines |

    28. 7. 2011 08:28

    Kupte si dobré bazalkové pesto (doporučuji pouze vyrobené v Itálii) a máte to bez práce.

  • Vlasta Vejvodova
    Vlasta Vejvodova |

    10. 2. 2007 20:49

    Piniova jadra nahrazuji slunecnicivymi seminky,je to dostupne a levnejsi.

  • Lenka
    Lenka |

    25. 7. 2005 21:08

    Vyzkoušela bych, akorát nevím kde sehnat piniová jádra..