Špagety s krevetami, rajčaty a bazalkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Deecko

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 20
      ks krevety středně velké královské krevety
    • 1
      lžíce extra panenský olivový olej
    • 1
      ks červená cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • celerová nať 1 stonek nasekaný
    • 275
      g cherry rajčátka
    • bazalka
    • červená chilli paprička
    • 1
      ks citron
    • 500
      g špagety

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krok 1:
2
Oloupeme a očistíme krevety a nakrájíme na třetiny.
3
Krok 2:
4
V pánvi rozpálíme olej. Přidáme cibuli, česnek a opékáme tak 4 minuty. Přidáme krevety, celer a rajčata (pokud jsou větší, tak rozkrojená), polovinu bazalky, chilli papričku nasekanou a citronovou šťávu. Za občasného míchání vaříme, dokud nebudou krevety hotové.
5
Krok 3:
6
Dle návodu na obalu uvaříme těstoviny na al dente. A takový malý trik - do hrníčku odebereme tak 3-5 lžic vody, ve které se těstoviny vařily.
7
Krok 4:
8
Uvařené a slité těstoviny přidáme do pánve a přilijeme vodu z těstovin. Na středně velkém plameni opékáme 3-5 minut, až se chutě spojí.
9
Voda z těstovin působí jako pojič chutí a v některých omáčkách jako zahušťovadlo.
10
Krok 5:
11
Těstoviny podáváme se zbylou bazalkou, namletým čerstvým pepřem a zakápnuté olivovým olejem.
12
Dobrou chuť.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Zdena
    Zdena |

    15. 10. 2015 08:27

    Velmi pochybuji o pravosti rádoby vašich receptů, prosím, nekopírujte a nevydávejte je za vlastní.