Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4x
1 1 5

Dalamánky

Středně obtížné
Porce: 20
Ingredience
Droždí 20 g
Mléko 0,38 l
Žitná chlebová mouka 1/2 kg
Brambory 100 g
Sůl 1 lžička
Kmín 1 lžička
Dalamánky

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

Z kvasnic, mléka a trochy mouky uděláme kvásek, necháme vykynout. Přisypeme zbylou mouku, přidáme nastrouhané nebo namačkané brambory, sůl a vypracujeme tužší těsto. Necháme vykynout. Na vále těsto rozdělíme na 20 dílů, ze kterých děláme polodlouhé dalamánky. Položíme je na vymaštěný plech, necháme nakynout. Nakynuté podél slabě nařízneme, potřeme vodou, posolíme a posypeme kmínem. Pečeme asi 15 minut na 180 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)

Komentáře k receptu: Dalamánky

Komentáře

  1. plutenka   03.06.2013 | 18:15 | reagovat | závadný

    Při prvním pečení se mi zdály docela zdrclé, u druhého jsem neměla bramboru, tak jsem ji tam nedala a byly krásně nadýchané, dávám navíc slunečnicová semínka a vodou potírám až po vytažení, abych je nevyndávala z tepla

  2. Bonnie Spitzer   17.01.2008 | 19:52 | reagovat | závadný

    Ja nahradim asi jeden hrnek mouky moukou pohankovou. Taky je dobre je pomastit olivovym olejem s cesnekem kdyz jsou jeste teple. Dalamanky se podobaji New Yorkskemu Zidovskemu chlebu. Ja ziju v Americe a tento recept je urcite nejlepsi co jsem nasla na internetu v jakekoliv reci....

  3. Sarka Honzakova   09.05.2007 | 23:11 | reagovat | závadný

    Sleduji, ze si u tohoto receptu vedu monolog :-D Opet sem delala dalamanky, uz potreti a ted i ze zitne mouky, i kdyz cast stale nahrazuji celozrnnou. Ted byly nejlepsi...ne kvuli mouce, spis trening dela favorita ;-) Jo a byla jsem rychlejsi nez hladova rodinka a vyfotila to sve veledilo. Fotky poslu.

  4. Sarka Honzakova   01.04.2007 | 21:29 | reagovat | závadný

    Tak jsem je zkusila. Recept jsem si mirne upravila. Nesehnala jsem zitnou mouku, pouzila jsem psenicnou chlebovou Penam a 100 g nahradila celozrnnou moukou.Misto mleka pouzila vodu a to asi hrnek a pul. Do těsta jsem přidala odhadem 25 g sádla. Vyslo to celkem na 12 kousku. Dalamánky jsem pekla na 200 st necelou půl hodinu. Behem peceni i po vytazeni jsem je potirala slanou vodou a byly ..... vyborne. Chtela jsem je vyfotit, ale nejak rychle zmizely, tak snad priste :-)

  5. Sarka Honzakova   29.03.2007 | 11:26 | reagovat | závadný

    Chtěla bych se zeptat na množství soli. Na půl kila mouky dávám u rohlíků 2 kávové lžičky. Bude to obdobné?

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X