Autor:

Domácí houskový knedlík

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 8
Ingredience
Hrubá mouka 850 g
Mléko 650 ml
Droždí
( 42 g )
1 ks
Vejce 1 ks
Sůl 1 lžička
Rohlík
( housky )
5 ks
Domácí houskový knedlík

Postup přípravy:

Do domácí pekárny ( v mém případě ETA Delicca ) nalijeme vlažné mléko, přidáme vejce, mouku, droždí a sůl. Poté program nastavíme na TĚSTO a necháme hnětat. Mezitím si nakrájíme rohlíky na kostičky. Zhruba po 10 minutách hnětení pozvolna vložíme asi polovinu nakrájených rohlíků, aby nám těsto zhoustlo. Necháme hnětat dalších 10 minut. Po celkem dvaceti minutách pekárna přestane hnětat a začne kynout. V té chvíli pekárnu vypneme a těsto vyndáme. Do těsta ručně vmícháme zbytek nakrájených rohlíků. Takto připravené těsto dáme kynout na cca 20 - 30 minut. Osobně ho dávám do uzavíratelné platové mísy od Tupperware. Připravíme si hrnec s vodou ( 5 litrů ), který naplníme asi do poloviny vodou a vodu osolíme ( 1 lžíce ) . Vodu přivedeme do varu. Jakmile máme těsto vykynuté, vytáhneme ho z mísy a rozdělíme na 4 stejné díly. Každý díl vytvarujeme do širšího válečku tak, aby konce nebyly do špičky a knedlík měl pokud možno po celé délce stejný průměr. Tento váleček je nutné buď pořádně „zatáhnout“ nebo ho zabalíme do látkové plíny ( Ne Pampers apod. :-) ) nebo útěrky ( nesmí být vypraná v aviváži, jinak vám bude knedlík „vonět“ ). Nutno takto připravit, jinak se vám knedlíky rozevřou. Takto připravené knedlíky i v plíně vložíme do hrnce s vařící vodou. Vejdou tam dva, takže vaříme knedlíky nadvakrát. Knedlíky po 10 minutách od vložení do hrnce otočíme a vaříme druhou stranu také 10 minut. Poté knedlíky vytáhneme a propícháme špejlí v několika místech ať vypustíme páru. Pokud budete vařit druhou várku ve stejném hrnci, doporučuji vyměnit vodu. Knedlíky jakmile mají teplotu že na nich bez problémů udržíte ruku, lehce rukou „namažte“ olejem. Po vychladnutí je lze zabalit do zatahovací folie a zamrazit. Dobrou chuť :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)
Žemlovka s tvarohem Zužitkujte Velikonoce aneb ani drobek nazmar Články z

Komentáře k receptu: Domácí houskový knedlík

Komentáře

  1. hornikol1   12.12.2015 | 14:29 | reagovat | závadný

    Super receptík, po dlouhé době jsem dělala knedlíky,tak jsem riskla ty vaše, přidala jsem o trochu více mouky(cca 100g) a déle jsem vařila,cca dohromady 30minut, ale povedly se perfektně,kypré, vláčné, krásně měkké, chlapi si s rajskou omáčkou pomlaskávali... :-) Určitě za 1..

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web