Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 41x
1- 1 5
Autor: Vlastina

Marokánky

Středně obtížné
Ingredience
Mléko 1/2 l
Hladká mouka 8 lžíce
Cukr krupice
Zarovnaných
10 lžíce
Máslo 100 g
Směs
400 - 500 g směs (Mandle, rozinky, kandované ovoce, buráky, ořechy, oříšky (část ovoce a část jádrov
500 g
Čokoládová poleva  
Marokánky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Mléka, mouku a cukr zahříváme ve vodní lázni nebo v teflonovém kastrole na mírném ohni do zhoustnutí, přidáme máslo. Do husté hmoty zamícháme směs mandlí, rozinek, kandovaného ovoce, buráků, ořechů, oříšků apod. Promícháme a ze vzniklé kaše tvoříme na plech vyložený pečícím papírem pomocí lžičky a kulatého nože placičky (nožem kopečky roztíráme na placičky).

Pečeme asi při 200 °C, tak dlouho až okraje mírně zhnědnou. Z plechu sundaváme ještě teplé obracečkou nebo podebereme nožem. Dáváme vychladnout na plochý tác nebo plech, aby se nezkroutily, pečivo ztuhne a druhý nebo třetí den spodní část poléváme čokoládou. Chutné vydrží i měsíc.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 41x)
Reklama
Ořechová miminka Milujeme vánoční cukroví - díl II. Články z

Komentáře k receptu: Marokánky

Komentáře

  1. Dana   19.12.2013 | 17:53 | reagovat | závadný

    Vynikající, dnes jsem musela udělat další várku, u nás všem chutnaly moc ;-) !!

  2. miluška   11.12.2013 | 8:50 | reagovat | závadný

    Pekla jsem marokánky , ale nebyli tak vysušené a měla jsem jje hodně gumové,ale v chuti výborné.Mám je prostě měké.Může mi někdo poradit ? děkuji :-( :-(

    1. Jarmila Králíková   12.12.2013 | 9:48 | reagovat | závadný

      Nebojte, ony V8m za čas trošku ztvrdnout. Určitě jsou lepší marokánky jakoby gumové, než tvrdé, křehké, to mi věřte. Tento recept od pí. Vencové na marokánky je nejlepší, mám ho mnohokrát odzkoušený

  3. Martina   02.12.2013 | 12:35 | reagovat | závadný

    Včera jsem dělala marokánky poprvé a dopadli výborně, dnes jsem musela udělat druhou várku. Super, jednoduchý recept, který zvládne každý :-) :-)

  4. Veronika   08.07.2013 | 20:25 | reagovat | závadný

    Mužu se prosím zeptat, kolik zhruba je marokánek z jednoho množství? nákých menších? :-) děkuji předem

  5. jaroslava srbová   30.03.2013 | 12:11 | reagovat | závadný

    :-$ asi neumím péct, vyšel mi blaf a zkažený materiál, tak pro marokánky zase do cukrárny :-!

1 2 3 4 ... 6 ... 11 ... 16 ... 21 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X