Autor:

Marokánky

Střední
Ingredience
Mléko 1/2 l
Hladká mouka 8 lžíce
Cukr krupice
Zarovnaných
10 lžíce
Máslo 100 g
Mandle 100 g
Rozinky 100 g
Kandované ovoce 100 g
Arašídy 100 g
Oříšky 100 g
Čokoládová poleva  
Marokánky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Mléka, mouku a cukr zahříváme ve vodní lázni nebo v teflonovém kastrole na mírném ohni do zhoustnutí, přidáme máslo. Do husté hmoty zamícháme směs mandlí, rozinek, kandovaného ovoce, buráků, ořechů, oříšků apod. Promícháme a ze vzniklé kaše tvoříme na plech vyložený pečícím papírem pomocí lžičky a kulatého nože placičky (nožem kopečky roztíráme na placičky).

Pečeme asi při 200 °C, tak dlouho až okraje mírně zhnědnou. Z plechu sundaváme ještě teplé obracečkou nebo podebereme nožem. Dáváme vychladnout na plochý tác nebo plech, aby se nezkroutily, pečivo ztuhne a druhý nebo třetí den spodní část poléváme čokoládou. Chutné vydrží i měsíc.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 43 x
1-
4.64 43 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 43x)
Reklama
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Marokánky

Komentáře

  1. Ynot-design   17.12.2015 | 20:00 | reagovat | závadný

    Presne podľa receptu som ich spravil a sú výborné. Akurát odporúčam pri varení mliekovej zmesi pred pridaním masla zmes rozmixovať ponorným mixérom. Budú vláčnejšie. Ale aj tak sú skvelé. Krehké za horúca, ale keď stuhli zhltli sme ich ako kobylky. Takéto si ich pamätám, keď som ich naposledy jedol pred 4-mi rokmi v jednej cukrárni. Výborné, odporúčam. Tento recept sa mi najviac podobá originálu.

  2. mirka   19.12.2014 | 10:31 | reagovat | závadný

    Včera jsem zkoušela, je to dobré cukroví, zapíšu si ho do sešitu a asi ho budu dělat (mě to velmi chutná), ale nenazvala bych je marokánkami - spíš placičky s ořechy a kandovaným ovocem, k marokánkám jaké znám to má hodně daleko, i přes to, že já radši ty "gumové". Plačičky jsem musela tvarovat v rukách, z pečícího papíru šly po upečení dobře, cukru jsem dala polovinu a bohatě to stačí, takže bude snad i poleva jestli se mi bude chtít ;-)

  3. han   19.12.2014 | 8:59 | reagovat | závadný

    vynikající jsou omáčené v čokoládě s trochou kávy :-)

  4. Marie   17.12.2014 | 13:16 | reagovat | závadný

    Dnes jsem pekla marokánky poprvé a skvěle se mi povedly! Zařazuji do repertoáru našeho domácího vánočního cukroví. Jen jsem je pekla při nižší teplotě (150) stupňů asi 30 minut. Pozor taky při vyndávání z plechu vyloženého pečícím papírem - pokud se vyndávají příliš horké, rozpadají se, je potřeba je nechat malinko prochladnout. Z jedné dávky jsem vyrobila 85 placiček o průměru 4-5 cm. DÍKY ZA VÝBORNÝ RECEPT.

  5. poter   13.12.2014 | 12:00 | reagovat | závadný

    Vynikající marokánky-mají jen jednu velkou chybu-jsou tak dobré,že jsem je už snědla...právě dělám další várku :-D jen jsem část mléka nahradila 12%smetanou a přidala ještě i jiné ořechy-mnam <3

1 2 3 4 ... 6 ... 12 ... 17 ... 22 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Třikrát, nebo šestkrát denně? Jak často jíst, abyste hubli? Třikrát, nebo šestkrát denně? Jak často jíst, abyste hubli?
Divné beauty triky celebrit: Hovínka skřivanů, pojídání švábů nebo koupel ve víně! Divné beauty triky celebrit: Hovínka skřivanů, pojídání švábů nebo koupel ve víně!
Jak si namnožit rybíz, angrešt a jostu? Teď je ten pravý čas Jak si namnožit rybíz, angrešt a jostu? Teď je ten pravý čas
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web