Autor:

Marokánky

Střední
Ingredience
Mléko 1/2 l
Hladká mouka 8 lžíce
Cukr krupice
Zarovnaných
10 lžíce
Máslo 100 g
Mandle 100 g
Rozinky 100 g
Kandované ovoce 100 g
Arašídy 100 g
Oříšky 100 g
Čokoládová poleva  
Marokánky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Mléka, mouku a cukr zahříváme ve vodní lázni nebo v teflonovém kastrole na mírném ohni do zhoustnutí, přidáme máslo. Do husté hmoty zamícháme směs mandlí, rozinek, kandovaného ovoce, buráků, ořechů, oříšků apod. Promícháme a ze vzniklé kaše tvoříme na plech vyložený pečícím papírem pomocí lžičky a kulatého nože placičky (nožem kopečky roztíráme na placičky).

Pečeme asi při 200 °C, tak dlouho až okraje mírně zhnědnou. Z plechu sundaváme ještě teplé obracečkou nebo podebereme nožem. Dáváme vychladnout na plochý tác nebo plech, aby se nezkroutily, pečivo ztuhne a druhý nebo třetí den spodní část poléváme čokoládou. Chutné vydrží i měsíc.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 43 x
1-
4.65 43 5 1
Reklama
Vaření na zahradě. Skvělé recepty na gril pro celou rodinu Články z

Komentáře k receptu: Marokánky

Komentáře

  1. Eva   21.12.2016 | 15:49 | reagovat |

    Tento recept je vynikající . Doporučuji,dělám již několikáté vánoce a vždy se povedly.Děkuji autorce.

  2. Hanka   19.12.2016 | 14:41 | reagovat |

    Trochu mi vadí že jsou měkké. Marokánky mají přece křoupat a tyhle nekřoupou vůbec :-( . Dobré ale jsou, to jo, jen jsem měla jinou představu.

  3. dana   18.12.2016 | 9:23 | reagovat |

    Děkuji za recept, včera jsem upekla várku (místo mléka smetana), jsou opravdu vynikající. Po upečení jsem je z pečicího papíru sundala snadno rukou, krásně držely tvar, byla jsem nadšená. Doporučuji a určitě vyzkouším i obměny jak jen s ořechy, tak jen se sušeným ovocem. Mám v plánu vyzkoušet i "semínkové" se sušenými brusinkami. Krásné Vánoce všem!!!

  4. Ynot-design   17.12.2015 | 20:00 | reagovat |

    Presne podľa receptu som ich spravil a sú výborné. Akurát odporúčam pri varení mliekovej zmesi pred pridaním masla zmes rozmixovať ponorným mixérom. Budú vláčnejšie. Ale aj tak sú skvelé. Krehké za horúca, ale keď stuhli zhltli sme ich ako kobylky. Takéto si ich pamätám, keď som ich naposledy jedol pred 4-mi rokmi v jednej cukrárni. Výborné, odporúčam. Tento recept sa mi najviac podobá originálu.

  5. mirka   19.12.2014 | 10:31 | reagovat |

    Včera jsem zkoušela, je to dobré cukroví, zapíšu si ho do sešitu a asi ho budu dělat (mě to velmi chutná), ale nenazvala bych je marokánkami - spíš placičky s ořechy a kandovaným ovocem, k marokánkám jaké znám to má hodně daleko, i přes to, že já radši ty "gumové". Plačičky jsem musela tvarovat v rukách, z pečícího papíru šly po upečení dobře, cukru jsem dala polovinu a bohatě to stačí, takže bude snad i poleva jestli se mi bude chtít ;-)

1 2 3 4 ... 7 ... 12 ... 18 ... 23 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt
Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor! Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor!
8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi 8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web