Květákový nákyp se šunkou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      květák
    • 200
      g šunka
    • 3
      vejce
    • 250
      ml mléko
    • 3
      lžíce polohrubá mouka vrchovaté
    • máslo do pekáčku
    • sůl
    • strouhanka do pekáčku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěný květák vložíme do vařící osolené vody, změklý necháme okapat, rozebereme na drobné růžičky a košťál nakrájíme na drobné nudličky.
2
Nákyp lze připravit i tak, že syrový květák nastrouháme na hrubším struhadle a osolíme.
3
Květák buď syrový, nebo přede mírně povařený dáme do mísy, přidáme na kostičky nebo na nudličky nakrájený šunkový salám nebo šunku, 3 žloutky, mléko rozmícháme s moukou a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný ze tří bílků.
4
Zapékací mísu nebo pekáč vymastíme máslem, vysypeme strouhankou a nalijeme těsto, které na povrchu poklademe vločkami másla. Zapečeme v dobře vyhřáté troubě dorůžova.
5
Vhodnou přílohou je bramborová kaše a zeleninový salát.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • OldsoftCZ
    OldsoftCZ |

    26. 7. 2014 23:24

    Slovo "nákyp" ve mně nikdy nevzbuzovalo důvěru - tak jsem to vyzkoušel (v remosce) - a jo, je to dobrý!