Autor:

Hovězí na víně se zeleninou

120 minut PT0H120M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Cibule 1 ks
Česnek 3 stroužek
Pórek
(středně velký)
1 ks
Hovězí líčka
(nebo kližka)
750 g
Hladká mouka
(na poprášení)
 
Olivový olej
(na osmažení)
 
Mrkev 150 g
Dezertní víno 1 sklenice
Červené víno
(kvalitní suché)
1 sklenice
Vývar
(na podlití)
 
Sůl  
Pepř mletý  
Mletá sladká paprika  
K podávání...
Těstoviny  
Ovčí sýr  
Hovězí na víně se zeleninou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Hovězí, Ze zeleniny

Cibuli, česnek a pórek dobře očistěte a nadrobno nakrájejte. Maso očistěte od blan a šlach, nakrájejte ho na kousky, osolte, opepřete a poprašte hladkou moukou. Ze všech stran opečte na troše oleje a vložte do pekáče nebo kastrolu vhodného do trouby. Na pánvi opečte mrkev, poprašte trochou sladké papriky a přesuňte k masu. Zastříkněte víny, odvařte, vlijte vývar tak, aby pokryl základ ze zeleniny, ale maso nebylo zakryté. Přikryté duste v troubě, až bude maso úplně měkké, pokud je potřeba podlévejte vývarem. Omáčku nakonec můžete protřít sítem, aby byla úplně hladká. Maso podávejte, jak je zvykem v Baskicku, třeba s těstovinami, které můžete posypat trochou strouhaného tvrdého ovčího sýra.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Červené kuřecí kari Thajské kari krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Hovězí na víně se zeleninou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web