Rychlé punčové řezy

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 17
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: čoki

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      kostka hera rozpuštěná
    • 4
      ks vejce
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
  • Nálev
    • 150
      ml hnědý rum
    • 200
      ml jahodový sirup
  • Poleva
    • 300
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 3
      lžíce mléko horké
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše do mísy a smíchat, těsto rozdělit na dva díly. Do prvního dáme v prášku (t.j. nevařený) vanilkový pudink a do druhého jahodový pudink. Do pekáčku dáme nejprve vanilkové těsto a na něj hned jahodové těsto. Upečeme a na horkou buchtu nalijeme nálev smíchaný z: 150 ml rumu a 200 ml jahodového sirupu. Nechat vychladnout a polít polevou: 300 g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, asi 3 lžíce horkého mléka.
2
Potřít vychladlou buchtu a pokapat čokoládou.
Zařazení: Moučníky Zákusky Řezy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Punčové rezy
    Punčové rezy |

    9. 3. 2013 21:08

    Rychlé punčové řezy Středně obtížné vyzkoušelo kuchařů (2) Ingredience Polohrubá mouka 300 g :-D Cukr 200 g Vanilkový cukr 1 balíček <3 :-| :'( <:-) :-S :-! :-$ 8-) :-* :-* =-O :-\ :-[ :-D :-P ;-) :-( :-) :-S Kypřící prášek 1 balíček Hera rozpuštěná 1 kostka Vejce 4 ks Smetana ke šlehání 1 kelímek Nálev Rum 150 ml Jahodový sirup 200 ml Poleva Moučkový cukr 300 g Citrónová šťáva 2 lžíce Mléko horké 3 lžíce Čokoládová poleva Rychlé punčové řezy Postup přípravy: Zařazení: Moučníky, Zákusky, Řezy Vše do mísy a smíchat, těsto rozdělit na dva díly. Do prvního dáme v prášku (t.j. nevařený) vanilkový pudink a do druhého jahodový pudink. Do pekáčku dáme nejprve vanilkové těsto a na něj hned jahodové těsto. Upečeme a na horkou buchtu nalijeme nálev smíchaný z: 150 ml rumu a 200 ml jahodového sirupu. Nechat vychladnout a polít polevou: 300 g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, asi 3 lžíce horkého mléka. Potřít vychladlou buchtu a pokapat čokoládou.

  • čoki
    čoki |

    1. 1. 2013 17:58

    Opravdu na obrazku je fotka myslím p.Povolne , která podle mého receptu popisuje úpravu v příspěvku. Já jako autorka receptu jsem neposlala foto, neboť jsem to neuměla. Můj recept je na rychlou přípravu napodobeniny puncaku a proto to nejde nazvat pravý punčovy dort.. Přesto Vám všem, které vyzkoušíte přeji dobrou chuť. Dobře to napsala v příspěvku moje kamarádka , která to odlehcila a upravila a je to také dobře i pro malá děcka. Tak na to mrkněte, třeba Vám to bude lepe vyhovovat.

  • Leňa
    Leňa |

    17. 11. 2012 14:30

    Také jsem vyzkoušela, neměla jsem jahodový sirup, tak jsem ho nahradila povidly a místo jahodového pudinku jsem dala čokoládový. Vznikla z toho povedená buchta, i když je docela sladká, tak ji nebudu dělat každý víkend, ale jednou za čas přijde k chuťi ;-)

  • joa
    joa |

    16. 11. 2012 23:37

    tiez som si vsimla,ze je ten recept nejako spatne napisany,tie cesta podla obrazku musia byt pecene zvlast pravdepodobne a v igredienci je jahodovy sirup a nie jahodovy pudink,no neva,vyskusam...

  • Michaela
    Michaela |

    7. 11. 2012 12:35

    Pokud to dobře chápu, tak ten politý růžový plát šel nahoru, aby po zatížení pouštěl zálivku směrem gravitace dolů. Je to tak?

  • Jana
    Jana |

    17. 5. 2012 11:08

    Jsem ráda že je zde punčák ,ale v ingrediiích chybí vanil. a jahod. puding to mě zarazilo . :-(

  • Kačenka11
    Kačenka11 |

    5. 1. 2012 21:26

    Tak jsem tu dobrotu s velkym nadšením dnes udělala <:-) Všem to MOC chutnalo. Mě osobně to chutná, ale vzhledově mi to punčák vůbec nepřipomíná. :-\ Dávám za 1, ale každý víkend - jako že peču i 2x do týdne - to péct nebudu 8-)

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik |

    29. 11. 2011 18:06

    Ukázala jsem to tetě když k ní měla přijet návštěva. Byli jsme tam i my a všem to chutnalo. Bylo to opravdu báječné! <:-)

  • sefira
    sefira |

    9. 11. 2011 14:50

    rychle, vyborne, chutnalo vsem

  • Eva1
    Eva1 |

    15. 2. 2011 16:25

    Děkuji za recept, dlouho něco podobného hledám.

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    22. 7. 2010 18:47

    ako tak pozerám tak na foto, sú dve biele časti cesta, tá druhá biela časť je pečená osobitne a po poliatí ružovej časti sa priložila na ňu, alebo ako sa to robí?

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    21. 7. 2010 18:41

    Milé pekařky :-) ... před 4 roky jsem slíbila poslat obrázek .. to je strašné, jak ten čas letí :-)) , ale "staré" , dobré , osvědčené receptíky - k nim se ráda vracím a opět měli veliký úspěch :-)) foto jsem již odeslala .-) .Tentokrát jsem dělala z dvojité dávky - potřebovala jsem hoóódně řezů :-) - těsto rozdělila na 3 plechy - jeden s jahod. pudinkem , jeden s van .pudinkem a třetí - spodní plát jsem nechala bez příchutě . Zálivkou (celou dávkou - příště ještě přidám :-) jsem polévala zas jen růžový plát - pláty spojila marmeládou - zatížila jsem tak na 3 - 4 hoďky a dozdobila polevou a čokoládou . prostě dobrůtka pro mlsné jazýčky ,co mají rádi sladké - ač jsem všude ubírala na cukříku , i tak je dost sladký a s citr.polevou a čokoládou bezva kombinace :-)

  • jarmila krskova
    jarmila krskova |

    23. 2. 2009 14:44

    Receptu se da vytknout snad jen to, ze v ingrediencich jich pulka chybi (nakupuji podle seznamu ingredienci a pect jsem mohla jen diky tomu, ze me zarazila absence rumu a "neceho cerveneho"). Nicmene rezy jsou skutecne krasne (jako z cukrarny bylo vystizne receno) i chutove vyborne (ano, jsou moc sladke, ale navzdory tomu se mi zda, ze jsou mene sladke nez ty z obchodu). Pekla jsem na klasickem plechu a priste asi udelam z 1,5 davky, at je to trosku vyssi. K dispozici jsem mela bohuzel pouze jeden z tech sirupu, ktery jahody nevidel ani z rychliku, ale mozna i diky nemu je cervena vrstva skutecne krasne cervena, i kdyz jsem ji pred pecenim moc neverila. Recept v kazdem pripade prihazuji do oblibenych.

  • ren pan
    ren pan |

    27. 4. 2007 20:46

    Pekla jsem na klasickém plechu. Buchta je opravdu jednoduchá a rychlá. Rodině buchta chutnala, na mě je příliš sladká. Příště určitě uberu cukr a sirup zředím vodou.

  • blanka
    blanka |

    10. 7. 2006 09:03

    Je to moc, moc dobrá buchta, ale jako sváteční řezy bych tento recept nepoužila. Velmi chválím, že je rychlá a není rozhodně suchá. Také jsem použila jugurt místo šlehačky. Zdálo se mi, že celé máslo a ještě tučná šlehačka by bylo hodně tučné a kalorické.

  • Stáňa
    Stáňa |

    29. 6. 2006 08:26

    Použila jsem plech 40x30 cm a to vyběhne asi 4 cm vysoká buchta + poleva, výsledkem vznikne celkem slušný moučník.

  • Maja
    Maja |

    28. 6. 2006 20:38

    Stáňa, delala jsi na jakem velkém plechu z tétodávky? Dekuji. Jsou moc dobré?

  • Stáňa
    Stáňa |

    28. 6. 2006 07:46

    Dělal jsem ho přesně podle receptu, jen jsem zapomněla koupit šlehačku, tak jsem jí nahradila bílým jogurtem a nálev - místo 150 ml rumu, jsem uvařila grog - asi 50 ml rumu a 100 ml vody a ovoněla jsem ho rumovou příchutí. Neboj se při polévání, že je nálevu moc, ono se to do horké buchty krásně vsákne.

  • Maja
    Maja |

    26. 6. 2006 19:20

    Stáňa, tak napíš presne recept jak si ho delala.Chci ho taky cez víkend udelat. Děkuji-

  • Stáňa Šašková
    Stáňa Šašková |

    26. 6. 2006 13:09

    Punčové řezy jsem pekla hlavně pro děti a připadala mi moc veliká dávka rumu. Telefonicky jsem se spojila s autorkou a po konzultaci jsem udělala grog a vylepšila ho cukrářskou rumovou příchutí. Když jsem na teplou buchtu lila nálev - 350 ml, byla jsem přesvědčená, že před konzumací budu muset rozdat polévkové lžíce, to jsem nemusela, moučník neměl chybu. Ještě jedno, trochu jsem recept odlehčila kaloricky i finančně, nahradila jsem šlehačku bílým jogurtem.

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    29. 5. 2006 10:56

    Zkoušela jsem teď o víkendu. Mno, ta jahodová část je jen slabě růžová, to jsem byla trochu zklamaná. Jinak chutově docela dobré.

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    25. 5. 2006 12:31

    polévala jsem jen jahodovou část,protože se to musí polévat horké,takže jsem si udělala dávku podle receptu a polila jsem jen ten jahodový plech a po vychladnutí jsem jahodovou část rozkrájela a opatrně přenesla na ten plech s tím upečeným světlým těstem ,který jsem potřela jahodovou marmeládou.

  • Zdena
    Zdena |

    24. 5. 2006 20:52

    Janka, prosím Ťa , a vrch si poliala presne podľa receptu /sirup + rum/ alebo si robila večší dávku?Ďakujem

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    24. 5. 2006 18:54

    cukr jsem také ubrala a punčáky upekla z dávky a půl ... světlé na jednom plechu a jahodové na druhém a pak jsem to spojila jahodovou marmeládou na povrch dala citr.polevu a pocákala čokoládou...byly jak z cukrárny,nikdo nechtěl věřit,že jsou doma dělané,ale bohužel se snědli tak rychle,že jsem je nestačila ani vyfotit... :-) ... tak snad příště :-)

  • Martina N
    Martina N |

    22. 5. 2006 08:49

    Mám plech 26x38 a zdalo sa mi to dosť nízke.Asi nabudúce do tejto veľkosti urobím 1,5 dávky.

  • Zuza
    Zuza |

    21. 5. 2006 16:39

    Mužete napsát jak velký plech používate?Je to obyčejný velký plech 30 x 40 cm?

  • Martina N
    Martina N |

    21. 5. 2006 09:38

    Je to výborné. Jahodovú polovicu a polevu som vylepšila červenou potravinárskou farbou a koláč som natrela ríbezľovým lekvárom. Ale nabudúce dám menej cukru a viac to polejem sirupom a rumom:)

  • Lidka Puchingerová
    Lidka Puchingerová |

    16. 5. 2006 10:39

    Pani Vero,řezy jsou opravdu sladké, také z každého receptu ubírám cukr,ale někdo má sladké rád.Žofie,dělám na menším plechu,mám dvě velikosti a ten velký je v teplovzd.troubě opravdu velký,tak na 1,5 dávky. Já vše smíchám dohromady,ale jistě neuškodí vejce vyšlehat .Použít můžete i griotku i punč.

  • Anonym
    Anonym |

    15. 5. 2006 22:36

    Múže nám nekdo zodpovedat?

  • Lenka
    Lenka |

    15. 5. 2006 14:17

    Můžu se zeptat jestli je jedno jestli tam dam punč,griotku nebo rum??? prosím poraďte.chci ho upéct se ségrou mamce k narozkám...

  • Jana
    Jana |

    14. 5. 2006 19:40

    Vše se zmícha dohromady, nebo se mají vejcevyšlehat s cukrem, atd?

  • Žofia
    Žofia |

    13. 5. 2006 20:01

    Prosím Vás, tieto rezy sú na normálny plech,alebo menší? Ďakujem

  • Hanka
    Hanka |

    12. 5. 2006 13:25

    Zkuste alespoň 50g cukru ze základu i z polevy ubrat,nemáme také rádi přeslaz.moučníky, takže množ. cukru ubírám přiměřeně u všech receptů.Punč.řezy patří i tak do té sladší kategorie,ale TYTO jsou výborné!

  • Vera Modrá
    Vera Modrá |

    12. 5. 2006 12:04

    Udělala jsem, neblo to špatné,ale dělat už to nebudu je to strašně sladké.Děkuju za recept.

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    7. 5. 2006 12:58

    Dnes jsem upekla, neměla jsem rum tak jsem nahradila griotkou a pod polevu potřela rybíz. marmeládou. Výborné už jsou skoro pryč.

  • Lidka Puchingerová
    Lidka Puchingerová |

    3. 5. 2006 10:51

    Lenko, bohužel nemám zkušenost, protože se přes víkend vždy sní,ale asi bych více jak 3 dny neriskovala

  • ivanka
    ivanka |

    3. 5. 2006 09:03

    rezy jsem uz stihla pect trikrat a vzdy se snedly.vyborne a hlavne rychle bez potreby mnoho nadobi.delala jsem je i do muffi formicek a polila vajecnym konakem,byl dost tuhy,tak se to pomalu vsakovalo a krasne se to provonelo.musi se to polevat horke.diky za paradni recept

  • Lenka
    Lenka |

    3. 5. 2006 07:10

    Ahoj, zatím jsem ještě nevyzkoušela, ale zní to báječně. Chtěla bych řezy upéct na svatební hostinu. Mohla bych se zeptat, jak dlouho řezy vydrží dobré? Moc děkuji

  • Hanka
    Hanka |

    2. 5. 2006 08:27

    Pekla jsem tento víkend,řezy měly v rodině velký úspěch,teď jsem malé vzorky + recepty rozdala kolegyňkam.Díky,budu péci častěji,mě se mokrá vůbec nezdála, ale proti gustu.....

  • anna
    anna |

    27. 4. 2006 14:50

    upekla jsem to ale žádný zázrak se mě nepovedl.Bylo to nějak mokré

  • Marsí
    Marsí |

    25. 4. 2006 11:43

    Milý Anonyme - řezy byly opravdu vynikající, vyzkoušela jsem, upekla, snědla, jak už jsem psala autorce...chyblo mi rumu, tak jsem to řízla whiskou a i tak to bylo výborné. Tohle bude oblíbený recept.

  • Manča
    Manča |

    24. 4. 2006 19:21

    Nezbyvá mi nic jiného než dát anonymu za pravdu,čekala jsem že někdo napíše jak chutnalo a nedočkala jsem se,skusila jsem sama a jak jsem již napsala řezy byly skvěle.Mohli by i ostatní napsat jak jim chutnalo či nechutnalo když už pekli.

  • Anonym
    Anonym |

    24. 4. 2006 15:09

    Když už někdo napíše, že to hned vyzkouší, že jsou v troubě apod.(netýká se to pouze tohoto receptu), tak by také mohl napsat jak to chutnalo či nechutnalo. Takové komentáře by byly zajímavější jinak to vypadá, že to nestálo za nic(i když to třeba bylo dobré) a ostatní to může odradit.

  • Manča
    Manča |

    24. 4. 2006 09:45

    ´Řezy jsou skvělé,rychle upečeno rychle snězeno,manžel se jenom olizoval.dávám za jedna.

  • Klara Hanelova
    Klara Hanelova |

    21. 4. 2006 11:30

    Hned zitra vyzkousim,vypada to dobre.

  • ivanka
    ivanka |

    21. 4. 2006 09:28

    jsou v troube...dala jsem je do babovkove formy a udelala jen z 3/4 testa.zatim to krasne vybehlo a nadherne to voni.uvidime.

  • Eva
    Eva |

    20. 4. 2006 12:47

    vypadá to skvěle! zkusím ta těsta nalít vedle sebe a po upečení proložit (spojit marmeládou)

  • Airan
    Airan |

    20. 4. 2006 12:30

    Rezy vypadaji zajimave, dekuji za recept.

  • Marsí
    Marsí |

    20. 4. 2006 11:49

    Mńamky..mňam..miluju punčové dortíky....zrovna potřebuju něco dneska uhňácat, tak to zkusím....