Rychlé BE-BE řezy

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 12
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,4
      l mléko
    • 1
      pudinkový prášek Vanilkový
    • cukr
    • 1
      máslo
    • kakao
    • alobal
    • 3
      ks sušenky be-be Balíčky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem a postupně zašleháváme pudink, až nám vznikne hladký krém. Ten rozdělíme na dva díly a jeden z nich smícháme s kakaem. Připravíme si 3 kusy alobalu v dvojnásobné délce balíčku BE-BE sušenek.
2
Postupně střídáme sušenku, světlý krém, sušenku, tmavý krém atd. až uděláme štangličku z celého balíčku (začínáme a končíme sušenkou). Tak postupujeme i u zbylých dvou balení sušenek a zbytek krému natřeme na vršek štangliček. Zabalíme do alobalu a necháme přes noc v lednici. Krájíme šikmo. Můžete si samozřejmě dle chuti obměnit přísady (kokos, ořechy atd.).
3
Jsou rychlé a hlavně moc moc dobré!!!
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Maněnka
    Maněnka |

    16. 4. 2012 15:03

    Zbožňuji tyhle BE-BE řezy....mohla bych se po nich utlouct. Dávám 1

  • dragstar
    dragstar |

    9. 1. 2011 15:44

    Martine byl by jsi tak hodný a napsal jak s tou kysanou smetanou? Mám dát ještě máslo? Nebo tvdší tvaroh aby to nebylo tak vodovaté. Díky

  • dragstar
    dragstar |

    9. 1. 2011 15:42

    Je to vážně dobré, ale rozhodně příště dám mnohem méně másla do pudinku. Udělám jako když dělám věnečky, tak na tak málo pudinku stačí tak čtvtka másla. Celé je vážně přehnané. Je to jako by jsme jedli jenom máslo. Dala jsem borůvkovou marmeládu a světlé a tmavé sušenky a podávala jsem se zmrzlinou. Myslím, že by nebylo na škodu to vyzkoušet s tou kysanou smetanou, ale Martin nenapsal jak na to. Jestli tam přidat ještě máslo. Jarko a cukr bych dala podle chuti.

  • JARKA
    JARKA |

    17. 11. 2010 20:02

    Prosím,kolik cukru? :-(

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    30. 1. 2010 19:21

    Také dělám ze světlých a tmavých BEBE,zasloužená 1.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    15. 6. 2009 09:50

    Měla jsem světlé sušenky a dvě barvy krému. Mezi sv. sušenku a sv. krém jsem dala trochu borůvkové marmelády pro barevnýe efekt, ale řezy tím získaly velmi i na chuti. Nakonec potřné povrchu a obalené v kokocu a bylo to jedinečné. vezla jsem je na společnou akci pro 50 lidí a měly valiký úspěch!!!

  • Jaňulka
    Jaňulka |

    24. 3. 2007 20:15

    Zkoušela jsem udělat jen dvě štangličky vedle sebe a nalepila jsem sušenky dokola i nahoru. Pak natřela půlku světlým a půlku tmavým krémem. Vznikla taková malá úhledná cihlička. Posypala jsem to ořechama a byla to mňamka.

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    11. 9. 2006 10:31

    Taky střídám tmavé a světlé sušenky a tmavý a světlý krém. Super je namazat sušenku pod světlý krém trochou rybízové marmelády, dodá této sladké dobrůtce nakyslou příchuť. Celé pomažu jako Jana tmavým krémem a obalím v kokosu. Rychlé a výborné.

  • Lenka
    Lenka |

    10. 9. 2006 19:51

    Dělala jsem ho doma a velká chvála. Zvládne ho i začátečnice a je dobrý. Všem moc doporučuji

  • Dadu
    Dadu |

    13. 2. 2006 14:59

    Dělám jen jeden krém, zato koupím sušenky máslové a kakaové. výsledek je ještě lepší jakz dvojího krému.

  • Martin
    Martin |

    21. 4. 2005 14:13

    Tenhle recept tak trochu znám ale já místo krému dávam oslazenou zakysanou smetanu ( taky světlou a tmavou) a řekl bych, že se zakyskou je to určitě ještě lepší. Zkuste to.

  • Jana Wernischova
    Jana Wernischova |

    2. 1. 2005 15:25

    Tomuhle se před léty říkalo "roláda Albert", protože se dělalo úplně stejně, aLe z kulatých sušenek Albert, takže výsledný řez byl úhlednější. Ještě doporučuji kousek krému nechat, pomazat s ním celý komínek a obalit ho v kokosu.Jinak souhlasím s tím, že je to mňam.