Autor:

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Cukr 200 g
Vanilkový cukr 1 ks
Prášek do pečiva 2 ks
Hera
rozpuštěná
1,5 ks
Vejce 6 ks
Šlehačka
(neušlehané) - množství na 3 pláty těsta
250 ml
Puding
vanilkový a jahodový
 
Marmeláda
na spojení
 
Čokoláda
na ozdobení
 
Nálev
Hnědý rum 150 ml
Jahodový sirup 200 ml
Poleva
Moučkový cukr 200 g
Citronová šťáva 2 lžíce
Mléko
horké
2 lžíce
Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Řezy

Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku, těsto rozdělíme na 3 díly. Do prvního těsta přišleháme v prášku (t.j. nevařený) vanilkový pudink a do druhého jahodový pudink (těsto trochu přibarvím jahodovým, nebo červeným potravinářským barvivem) a třetí těsto necháme tak jak je - piškotové - pokud jsou těsta příliš hustá lehce naředíme mlékem.

Těsta upečeme na 3 vymaštěných a vysypaných plechách - peču najednou :-) Na horkou jahodovou buchtu nalijeme nálev smíchaný z: 150 ml rumu a 200 ml jahodového sirupu. Necháme vychladnout, pak piškotovou buchtu (necháme na plechu) potřeme marmeládou a navrch opatrně přeneseme jahodovou buchtu (je lépe si jí nakrájet na menší části, aby se nám to lépe přenášelo), potřeme opět marmeládou (stačí slabá vrstva - zákusky jsou sladké i tak dost :-) a přeneseme třetí - vanilkový plát. Je dobré celý plech zatížit, aby si vše pěkně sedlo - takto zpracovaný plech pokryji peč. papírem položím prkýnko a zatížím třeba moukou, nebo mlékem a nechám 2 - 3 hodinky v lednici.

Pak už jen odstraníme zvrchu pečící papír a dozdobíme - polijeme polevou: 200 g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, asi 2 lžíce horkého mléka, zdobíme rozpuštěnou čokoládou a krájíme na řezy.

Nejlepší jsou až druhý den, když se hezky uleží a je toho opravdu hodně :-) Řezy dělám při zvláštních příležitostech - jsou docela pracné, ale výsledek je jak z cukrárny - jukněte na foto :-)

P.S. TENTO RECEPT NENÍ MŮJ - POUZE JSEM HO UPRAVILA PRO SVOJÍ POTŘEBU :-)) Původní recept se jmenuje Rychlé punčové řezy a ty opravdu nejsou na přípravu tak náročné ,jsou stejně výborné , ale na řezu zas tak pěkně nevyniknou .-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2
4 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 7x)
Cukr - pochoutka, nebo bílý jed? A čím tedy vlastně sladit? Články z

Komentáře k receptu: Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Komentáře

  1. Hana Š.   15.07.2016 | 9:42 | reagovat | závadný

    Peču hoodně často a vždy na 1* - vše dělám dle receptu a neměla jsem nikdy problém. Nyní dokonce peču na oslavu, kdy mě oslovila paní abych udělala jim ke kávě aby nekupovala <3

  2. nikolaplevova   30.01.2014 | 20:39 | reagovat | závadný

    také se mi nějak extra nepovedl :/ jsem cukrářka a jsem zvyklá ho dělat jinak, pěkně mi vždy nasaje, a dávám 3 světlé a dva růžové, toto jsem měla moc suché, ale i tak jsem ráda vyzkoušela nový recept na punč.. :-)

  3. zima   11.01.2014 | 17:23 | reagovat | závadný

    Vyjde to 3 klasické plechy?

    1. Jana.   12.01.2014 | 0:46 | reagovat | závadný

      ano... těsto mi vychází na 3 klasické plechy o rozměru cca 30x40cm

  4. Izabela   21.12.2013 | 18:44 | reagovat | závadný

    Toš udělala jsem všechno podle receptu a dopadlo to pěkně na h..... První brutálně tuhé těsto- přidala jsem tam snad půl litru mléka a málem nám to zničilo robota. Nakonec se těsto při pečení zdrštilo. Pokud jsou tam nějaké vychytávky, tak by to mělo být přímo popsané. Nejsem sice žádná cukrářka, ale nemehlo taky ne. :-( Takže pro mě recept dobrý není. :-(

    1. Jana.   11.01.2014 | 17:17 | reagovat | závadný

      ..tak to mě mrzí .. je to normální těsto .. a nevím ,jak je to možné - tekutiny je tam na půl kila mouky dost ( rozpuštěných 375g hery + 250ml šlehačky +našlehaná vece s cukrem ) -to fakt robot nezadřete :-) .. trošku mléka pak přidávám pouze do dílů ,kde pak zašlehávám sypký puding ... nevím přesně ,co to znamená ,že se těsto při pečení zdrštilo - nejspíš asi srazilo ... netuším, kde se stala chyba .. prostě ušlehám těsto - celou dávku - tu pak rozdělím na 3 díly - do dvou ještě zašlehám pudinky v prášku ,dám na plechy a upeču .. pekla jsem mockrát a vždy bez problémů ;-)

  5. Kamyla   10.04.2012 | 16:20 | reagovat | závadný

    výborné, díky!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně. Objevte nový chrám krásy. VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně. Objevte nový chrám krásy.
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web