Autor:

Mramorové maso

Obtížné
Ingredience
Vepřová kýta 1/2 kg
Vejce
Hrubá mouka 4 lžíce
Nakládané kapie
v oleji
2 ks
Nakládané okurky 2 ks
Tvrdý sýr 100 g
Mléko 1 dl
Rostlinný olej 2 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Mramorové maso

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme. Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem, a řízky ji vyložíme (i boční části). Mléko smícháme s moukou, vejci, olejem, na jemno nastrouhaným sýrem, na malé čtverečky nakrájenou kapií a okurkami. Osolíme, opepříme.

Směs nalejeme na maso a v troubě pomalu pečeme asi 1 hodinu, dokud směs neztuhne. Maso necháme ve formě prochladnout, potom ho vyklopíme a krájíme na plátky asi 1 cm silné. Podáváme s brambory nebo krájíme studené a podáváme jako součást studených mís - krájíme tenčí plátky.

Rada: je lepší maso připravit den dopředu, nechat ho v chladničce a potom až porcovat. Studené se lépe krájí. Pokud ho chceme podávat teplé, ohřejeme nakrájené plátky v mikrovlnce nebo v troubě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
1-
4.67 15 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 15x)
Paella Tip na víkend: Barevné Španělsko Články z

Komentáře k receptu: Mramorové maso

Komentáře

  1. recepty73   01.12.2010 | 17:31 | reagovat | závadný

    Tento recept jsem si kdysi opsal z ,,Blesk-recepty,, a v ingrediencích byly ještě 2 kapie a bylinky na ozdobu :-\ .Řekl bych,že kapie-už podle obrázku-chybí =-O

    1. Tereza T   02.12.2010 | 14:14 | reagovat | závadný

      Opraveno, díky.

  2. Milli1   22.10.2010 | 13:14 | reagovat | závadný

    Tento recept dělám už velmi dlouho a vždy sklidi úspěch, dělala jsem ho z vepřového a kuřecího masa, je prostě vynikající

  3. Blanka Vr.   21.05.2009 | 14:08 | reagovat | závadný

    Opravdu výborné a krásné, ani ta příprava není až tak dlouhá a složitá. Díky Terezce za recept a za rady, moc pomohly.

  4. Tereza J.   14.05.2009 | 17:18 | reagovat | závadný

    Blanka stačí vymazať, alobal je zbytočný. Na tuk sa mäso neprichytí. Nechajte prechladnúť a potom vyklopte. Určite sa vám to podarí, držím palce :)))

  5. Blanka Vr.   14.05.2009 | 14:43 | reagovat | závadný

    Opravdu stačí formu vymazat? Jde dobře vyklopit, nebo mám raději vyložit alobalem? Předem díky za rady. Snad se mi podaří aspoň trošku jako na obrázku, paráda!

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web