Mramorový korpus

Snadné
Ingredience
Vejce 4 ks
Cukr 240 g
Vanilkový cukr 1 ks
Hladká mouka 255 g
Prášek do pečiva 1 ks
Olej 155 ml
Kakao 2 lžíce
Vařící voda 100 ml
Mramorový korpus

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude.
Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem a sníh z bílků.
Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem.
Doprostřed formy dáme 1 lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta.
Na světlé těsto dáme opět 1 lžíci tmavého těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta.
Tento postup opakujeme do vypotřebování obou těst.
Těsto dáváme lžící pořád na jedno místo - doprostřed formy, do stran se rozlévá samo. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi hodinu.
Upečený korpus necháme vychladnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1
4.9 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 10x)
Květáková polévka s parmazánem Co dát na víkendový stůl? Články z

Komentáře k receptu: Mramorový korpus

Komentáře

  1. Martina   08.03.2015 | 12:21 | reagovat | závadný

    Úřasné. ;-) Teď se peče, tak jsem zvědavá, co vyleze z trouby. Jenom mi přijde zbytečné, dělat mramorování po tenkých proužcích. Trvá to dlouho a vyšumí kypříci prášek.

  2. Erika   22.10.2014 | 8:06 | reagovat | závadný

    korpus je úžasný, dělala jsem tedy jen bílý, protože jsem spěchala, ale fakt nemá chybu. Nadýchaný, vláčný a vůbec není suchý. MŇAM!

  3. Lenka   20.05.2014 | 13:11 | reagovat | závadný

    Do jak velké formy má prosím korpus přijít? Díky!

  4. Eva   22.01.2014 | 14:27 | reagovat | závadný

    Korpus je vynikající.!! :-)

  5. Lenka   02.11.2013 | 18:35 | reagovat | závadný

    Korpus je luxusní, promazala jsem ho šlehačkou, ozdobila mandatrinkama, navrh dala pařížkou šlehačku a je to luxus. kdo nemáte rádi super sladké dezerty, tak krémy nebo šlehačky do korpusu už neslaďte:-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web