Autor:

Zapečené filé na špenátě

Snadné
Ingredience
Špenát 500 g
Cibule 2 ks
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Rybí file 800 g
Zeleninový vývar 250 ml
Bílé víno 100 ml
Rajčata 3 ks
Citron 1 ks
Sýr Gouda 250 g
Rostlinný olej 2 lžíce
Tymián 1 špetka
Zapečené filé na špenátě

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Špenát omyjeme a necháme dobře okapat. Cibule oloupeme, nakrájíme na plátky a dusíme v horkém tuku, až zesklovatí. Přidáme špenát, sůl i pepř a přiklopené asi 6 minut dusíme. Filé nakrájíme na kousky. Zeleninový vývar povaříme s vínem a v prochladlém nálevu necháme ryby asi 8 minut uležet. Rajčata a citron omyjeme a spolu se sýrem nakrájíme na plátky. Špenát scedíme, necháme okapat a vložíme ho do olejem vymazané ohnivzdorné misky. Filé a zbývající přísady rozložíme na špenát a posypeme tymiánem. V předehřáté troubě asi 5 minut zapékáme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1-
4.75 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 8x)
Rebarborové cheesecaky Tip na víkend: skvělé recepty s rebarborou Články z

Komentáře k receptu: Zapečené filé na špenátě

Komentáře

  1. martina   11.06.2016 | 10:03 | reagovat | závadný

    určitě někde byla chyba, ale ne v receptu. chutnalo všem, až se nám dělaly boule za ušima - dokonce i bráchovi, který ryby fakt ale fakt nemusí. špenát nám taky pustil ještě v troubě vodu, tak jsem jí nechala v pekáči.... za mě to bylo za jedna hvězda.

  2. baja1122   15.10.2015 | 12:11 | reagovat | závadný

    Nevím, kde jsem udělala chybu, ale vůbec mi to nechutnalo. :-(
    Hlavně špenát - bylo ho hrozně moc a pustil při zapekani hrozně moc vody a i když byl osoleny a opepřeny, byl bez chuti. Fuj! :-X

  3. dalisdj   30.04.2011 | 18:52 | reagovat | závadný

    Tak dokonalou směsici chutí jsem snad v životě nejedl. Palec nahoru !!

  4. Monika T   25.05.2009 | 11:51 | reagovat | závadný

    Výborný obed, za 1

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web