Autor:

Zapečené fazolky v bešamelu

Snadné
Ingredience
Zelené fazolky 500 kg
Pórek 1 ks
Petrželka
hrstka
 
Sýr
podle chuti-parmesan, chedar, eidam, mnozstvi 2-3 lzice
 
Mléko 500 ml
Hladká mouka 2 lžíce
Olivový olej
muzeme nahradit maslem
4 lžíce
Muškátový oříšek
necele pul lzicky strouhaneho orisku
 
Zapečené fazolky v bešamelu

Postup přípravy:

Fazolky omyjeme, odkrojíme konce a vložíme do vařící osolené vody. Uvaříme téměř doměkka, scedíme a necháme trochu vychladnout. Pórek nakrájíme na kolečka a na lžíci oleje osmažíme dozlatova.

V hrnečku rozmícháme mouku s malou částí mléka na hladkou kašičku. Do kastrůlku si dáme mléko a olej a na mírném ohni za stálého míchání přidáváme kašičku z mouky. Osolíme, přidáme muškátový oříšek, přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut (neustále mícháme).

Smícháme fazolky, pórek, petrželku, případně dosolíme a opepříme. Vše vložíme do pekáčku, zalijeme bešamelem, posypeme sýrem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 200°C po dobu 20-30 minut. Podáváme samostatně s pečivem nebo jako přílohu k masu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Brambory na vánoční salát: Jak vybrat správný typ? Články z

Komentáře k receptu: Zapečené fazolky v bešamelu

Komentáře

  1. recepty73   15.06.2011 | 18:32 | reagovat |

    ...tyhle fazolky mám rád :-P , dají se zapéct rovnou s vařeným bramborem, který dám na dno pekáče...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web