Autor:

Zapečené fazolky v bešamelu

Snadné
Ingredience
Zelené fazolky 500 kg
Pórek 1 ks
Petrželka
hrstka
 
Sýr
podle chuti-parmesan, chedar, eidam, mnozstvi 2-3 lzice
 
Mléko 500 ml
Hladká mouka 2 lžíce
Olivový olej
muzeme nahradit maslem
4 lžíce
Muškátový oříšek
necele pul lzicky strouhaneho orisku
 
Zapečené fazolky v bešamelu

Postup přípravy:

Fazolky omyjeme, odkrojíme konce a vložíme do vařící osolené vody. Uvaříme téměř doměkka, scedíme a necháme trochu vychladnout. Pórek nakrájíme na kolečka a na lžíci oleje osmažíme dozlatova.

V hrnečku rozmícháme mouku s malou částí mléka na hladkou kašičku. Do kastrůlku si dáme mléko a olej a na mírném ohni za stálého míchání přidáváme kašičku z mouky. Osolíme, přidáme muškátový oříšek, přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut (neustále mícháme).

Smícháme fazolky, pórek, petrželku, případně dosolíme a opepříme. Vše vložíme do pekáčku, zalijeme bešamelem, posypeme sýrem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 200°C po dobu 20-30 minut. Podáváme samostatně s pečivem nebo jako přílohu k masu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Báječné svařáky: Zkuste je i jinak Články z

Komentáře k receptu: Zapečené fazolky v bešamelu

Komentáře

  1. recepty73   15.06.2011 | 18:32 | reagovat |

    ...tyhle fazolky mám rád :-P , dají se zapéct rovnou s vařeným bramborem, který dám na dno pekáče...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web