Autor:

Zapečené flíčky se šunkou

Střední
Ingredience
Hladká mouka 400 g
Vejce 5 ks
Máslo 5 lžíce
Smetana 1 šálek
Pepř mletý  
Šunka 200 g
Strouhanka  
Zapečené flíčky se šunkou

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto rozválíme na placky, necháme oschnout, rozkrájíme na flíčky, uvaříme v osolené vodě a scedíme. Část změklého másla utřeme se zbývajícími dvěma žloutky se smetanou. Do směsi vmícháme sníh, ušlehaný ze dvou bílků. Zapékací mísu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.

Flíčky smícháme s na kostičky nakrájenou šunkou, solí a pepřem, vysypeme do zapékací mísy, zalijeme připravenou směsí a ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
2
3.92 13 5 1
Pečené kuřecí kousky na medu Leden mnoha chutí Články z

Komentáře k receptu: Zapečené flíčky se šunkou

Komentáře

  1. Marketa.A85   05.04.2014 | 1:33 | reagovat |

    Chválím velice za domácí výrobu flíčků v receptu! :-) A těším se na vyzkoušení ;-)

  2. Zaneta   13.02.2014 | 15:09 | reagovat |

    Děkuji...nedávno jsem přemýšlela na flíčky, ale tam kde bydlím, tak je nemají...Takže ted vím, jak na to...Maso nejím, ale se zeleninou budou skvělé...Tohle bylo mé oblíbené jídlo od mateřské školky...A že už je to pěkně dávno.. <3

  3. oligarda   06.04.2013 | 19:06 | reagovat |

    Uvařila jsem podle rozpisu. Dokonce jsem přidala ke dvěma vejcím dva bílky do smetany navíc. Chuťově dobré. Ale mezi těstovinami bylo šunky, vajec, smetany žalostně málo. A jednotlivé fleky byly téměř jedny na druhých. Ačkoli mi to pozitivně připomnělo školní jídelnu, tento recept mezi své oblíbené nezařadím.

    1. Síma   02.09.2013 | 16:15 | reagovat |

      Že je šunky málo bylo snad vidět hned, tak jste si měla přidat víc.

  4. nerusa   08.11.2012 | 18:27 | reagovat |

    Můj první pokus s nudlovým těstem. Prudce jedlé, kam se hrabou kupované těstoviny. Žádnou tuhou buchtu z toho tedy nemám, je to jednoduše skvělé :-)

  5. barus.v   04.01.2012 | 11:17 | reagovat |

    Neuvěřitelné, jak je to velký rozdíl oproti kupovaným ;-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web