Zapečené houby s hermelínem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jana Hamalova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g houby hlavy
    • 2
      ks hermelín 1-2
    • 1
      ks cibule větší
    • 5
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • vegeta
    • 3
      ks vejce 2-3
    • 0,5
      lžička koření - adžika
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na olej dáme pokrájenou cibulku a necháme ji smažit dozlatova. Pak přidáme na kostky nakrájené hlavičky hub, přidáme vegetu a rozetřený česnek, pepř, adžiku a za stálého míchání necháme dusit, bez přidání vody asi 10-15 minut.
2
Odstavíme z plotny a přidáme, pokud to půjde, na kostičky nakrájený Hermelín. Pokud nepůjde, tak ho vidličkou rozmačkáme. Pořádně promícháme, sýr se začne rozpouštět, rozkvedláme vejce a přidáme do hub.
3
Řádně promícháme a dáme do trouby zapéct na 200 °C na 20 minut, nebo až se udělá taková kůrčička, záleží na troubě.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana H.
    Jana H. |

    12. 10. 2006 16:58

    Věrko, koření si dejte jaké Vám vyhovuje. Adžika není podmínka, ale já ji dost používám.Můžete třeba dát grilovací nebo nějaké jiné.Zdravím. Pro Terzu Jarčuškovou - bude foto, zapomněla jsem ho poslat. Ať chutná.Jana H.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    12. 10. 2006 09:53

    Viz. "Slovník pojmů"" hned první záznam.

  • Věra Fischerová
    Věra Fischerová |

    12. 10. 2006 09:52

    Co to je ta adžika?

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    21. 9. 2006 13:23

    Vďaka za ďalší hubový recept, huby rastú a rastú.