Buchta nebo bábovka ze šlehačky

moje hodnocení:

3,8

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • sůl
    • citronová kůra
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 250
      ml šlehačka
    • kakao dle potřeby
    • tuk
    • kokos na vysypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme hladkou mouku s práškem do pečiva, citronovou kůrou a špetkou soli a šlehačku. (Můžeme též zvlášť ušlehat bílky a ty nakonec lehce vmíchat do těsta).
2
Část těsta můžeme dobarvit kakaem a střídavě vlijeme do vymazané a kokosem vysypané formy nebo plech.
3
Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova nejméně 40 minut. Na plechu je těsto dříve propečené než ve formě a proto zkusíme špejlí asi po 30 minutách. Hotové sypeme moučkovým cukrem, nebo můžeme použít čokoládovou polevu.
Zařazení: Moučníky Bábovky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    21. 11. 2013 13:00

    Tuto bábovku dělám už dlouho a souhlasím, že je skvělá.

  • Lenca19
    Lenca19 |

    21. 11. 2013 11:31

    skvělý recept..mňamka

  • neřeknu
    neřeknu |

    14. 1. 2013 15:06

    na kolyk stupnů? na 200 °C? ;-)

  • bláb
    bláb |

    4. 12. 2010 20:08

    hmmmmmm dobrý no :-\

  • Michaela Jelínková
    Michaela Jelínková |

    14. 9. 2009 20:31

    Moc dobrá bábovka. Dala jsem jí přezdívku dietní, protože obsahuje málo tuku :D (samozřejmě podle toho, kolikaprocentní máte šlehačku).