Autor:

Houbová smetanová omáčka

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 5
Ingredience
Hříbky
nakrájené na 1,5 - 2 cm velké kousky
1 miska
Pepř celý 6 ks
Bobkový list 2 ks
Sůl  
Smetana 1 kelímek
Cukr krupice 6 lžíce
Ocet 4 lžíce
Hladká mouka
na zahuštění
 
Houbová smetanová omáčka

Postup přípravy:

Do hrnce nalejte vodu (cca 1 - 1,5 litru), přidejte bobkový list, kuličky pepře, 2 větší špetky soli a nakrájené a očištěné houby. Krátce povařte (10 minut).
Mouku si rozmíchejte ve vodě a omáčku zahustěte, povařte, míchejte, aby se nepřipálila, a pak přilijte kelímek smetany. Dochucujeme cukrem, solí a octem (jako koprovou omáčku). Podle chuti můžete dát méně/více cukru i octa.
Podáváme s vařenými brambory.

Na obrázku je omáčka trošku tmavší, než by měla vyjít vám, protože jsem přidala trochu sušených hub.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2-
3.57 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2- (hodnoceno 7x)
Sedlácká omeleta Podzimní pohoda na chalupě. Vyzkoušejte skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Houbová smetanová omáčka

Komentáře

  1. Marcela   15.06.2014 | 14:25 | reagovat | závadný

    Autorce doporučuji přehodnotit množství mouky, dala jsem polovic a i to bylo až moc. Hub bych zase dala o dost víc. Možná kdyby se množství napsalo v dekách, bylo by to i dobré. Každá máme asi jinou misku a lžíci.

  2. Jana   28.09.2013 | 20:16 | reagovat | závadný

    Nezlobte se, ale 10lžic mouky do 1,5l vody, to musí být kyt. Ten cukr, to samé. Najděte si jiný recept.

    1. Bugyna   28.09.2016 | 8:18 | reagovat | závadný

      V receptu není napsáno množství mouky...Kde jste vzala že tam je 10lžic mouky.. Je tam povařte 10 min.! Nejdříve si to pořádně přečtěte a pak kritizujte !!! Nebo sem dejte lepší recept...

  3. Zuzana   27.09.2013 | 18:32 | reagovat | závadný

    Buď se autor upsal nebo má hodně zvláštní chutě.Šest lžic cukru a deset lžic mouky,to vypadá spíš na sladkou houbovou kaši.Vařili jste to vůbec?Zdá se,že ne.

    1. TheKacabi   28.09.2013 | 0:07 | reagovat | závadný

      neupsal, omáčka má být sladkokyselá - jako koprovka... u nás se vždycky takhle dělala, a návštěvy si vždycky chtěly odnést recept... opravdu je tam víc cukru a zahustit se to musí taky, pokud máte větší množství té omáčky, potřebujete i větší množství mouky... když toho dáte míň, budete mít bud hustou polívku nebo řídkou omáčku.. Z nás dvou to vypadá, že jste to nevařila vy, ale když vám tam toho přijde moc, dejte si tam toho míň - co vám mám na to jako říct

      1. cccGlenisla   09.11.2013 | 21:09 | reagovat | závadný

        To se vždycky najdou takoví, co to nevyzkoušeli a ani neochutnali, ale přesně ví, jak to bude vypadat a že to určitě nemůže chutnat dobře. :-|
        Já jsem zkusila dát 3 lžíce cukru a octu necelé dvě a pak jsem podle chuti přidávala. Chutnalo nám to. Děkuji za recept.

        1. Iva   09.11.2013 | 21:41 | reagovat | závadný

          "Takový" co musí denně vařit ví, co udělá litr vody a 10 lžic mouky. Když vám chutná, pak vám to jedině přát. Já bych to nejedla taky a vařit to skutečně ani nemusím.

          1. cccGlenisla   12.11.2013 | 13:20 | reagovat | závadný

            Komu to přijde příliš, ať si dá té mouky méně. Prostě někdo rád omáčku hustší, někdo řidší.
            (Takoví podle vzoru mladí. Tedy měkké í. Pokud jste tedy nemyslela nějakého muže.)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web