Zapečené filety s bešamelem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g rybí file bílá treska či pangasius
    • 2,5
      dl mléko cca
    • 50
      g máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks žloutek
    • 100
      g sýr gouda či eidam
    • pepř mletý
    • citronová kůra
    • 1
      špetka muškátový oříšek nebo květ

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filety osolíme, v páře uvaříme (krátce) a odložíme. 40 g másla rozehřejeme, zasypeme moukou, krátce orestujeme a zalijeme mlékem, rozšleháme a povaříme. Do takto připraveného bešamelu přidáme po odstavení sýr, koření, žloutek a osolíme dle chuti. Zbylým máslem vymastíme pekáček, poklademe porce ryb a zalijeme. Zapečeme v předehřáté troubě cca 20 minut.
2
*Každou porci můžeme zapéct v samostatné misce.
3
*Podáváme s brambory, hodí se i k těstovinám.
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Sabina
    Sabina |

    13. 2. 2015 12:48

    Ryba byla výborná jemná na bešamel měl úžasnou chuť. Dala jsem do něj gran moravii, kterou jsem měla připravenou na špagety. Skvělé!

  • martina
    martina |

    21. 1. 2013 07:53

    výborné :-P

  • Amálka
    Amálka |

    13. 6. 2011 12:41

    Vynikající jemná chuť a snadná příprava, děkuji za recept, určitě ho v budoucnu zopakuji :-) .

  • Jarka
    Jarka |

    23. 5. 2011 14:33

    výborné :)

  • ladka stafl
    ladka stafl |

    31. 5. 2010 10:40

    Opakuju se - mňam - tady se ale bez libečku neobejdu :-))