Nadívaný vepřový bůček

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřový bůček (Bez kosti)
    • 2
      ks houska (Z předešlého dne)
    • 100
      g uzené maso - vařené
    • sůl
    • kmín
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce petrželka
    • 1
      špetka muškátový květ

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bůček omyjeme, osušíme a ostrým nožem v něm vytvoříme kpasu. Housky nakrájíme na kostičky, postříkáme mlékem, přidáme nadrobno pokrájené uzené maso, sůl, muškátový květ, petrželku a vejce. Důkladně prohněteme, a pokud je nádivka příliš řídká přidáme strouhanku. Kapsu zhruba ze tří čtvrtin naplníme nádivkou, otvor pevně sepneme jehlami nebo sešijeme. Maso osolíme, okmínujeme, položíme tučnější částí do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) za občasného podlévání výpekem. Zhruba po 45 minutách maso obrátíme, případně podlijeme vodou a dopečeme doměkka. Nadívaný bůček nakrájíme na plátky a můžeme podávat teplý s bramborovými knedlíky a bílým zelím, nebo studený s chlebem a zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.