Tresčí filety na paprice

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks filé z tresky
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      ks červená paprika
    • 1
      ks šalotka
    • 125
      ml bílé víno
    • 100
      ml smetana
    • 40
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyjeme rybu, osušíme ji, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opeříme. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Oloupeme šalotku a spolu s paprikou ji nakrájíme na velmi malé kousky. Nasypeme je do hrnce, zalijeme bílým vínem a zvolna asi 10 minut vaříme. K paprikám přidáme tresku a zvolna vaříme ještě asi 10 minut. Rybu opatrně vyjmeme z omáčky a nakrájíme ji na kusy. Zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme. Omáčku zjemníme smetanou, rozpustíme v ní 40 g másla a podle chuti osolíme. Tresku rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Jako příloha jsou vhodné restované brambory s petrželkou.
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jarka Mastilová
    Jarka Mastilová |

    19. 1. 2007 22:06

    Dělala jsem na večeři.Přišlo mi to dost dietní.ale ta papriková omáčka byla dobrá.Dovolím si poznamenat,že vingrediencích máte asi chybu.Místo vinněho octa asi patří bílé víno.Jinak by to bylo moc kyselé.