Nutelové řezy s vůní skořice

80 minut PT0H80M
Snadné
Ingredience
Hnědý cukr 170 g
Hera 170 g
Vejce 3 ks
Hladká mouka 200 g
Skořice 4 lžička
Prášek do pečiva 1 balení
Nutela 4 lžíce
Mandle  
Mléko 4 lžíce
Nutelové řezy s vůní skořice

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá vejce vyšleháme.

Postupně přidáme mouku, skořici, prášek do pečiva a mléko a šleháme dál do nadýchané pěny. 3/4 těsta vložíme do formy, uhladíme povrch a potřeme nutelou (výborná je švestková podle zdejšího receptu).

Zbylé těsto naneseme do formy, stěrkou uhladíme tak, aby se tato vrstva lehce promíchala s nutelou. Znovu uhladíme povrch a posypeme nabrubo nasekanými mandlemi (případně lískovými oříšky či kokosem). Pečeme cca 50 minut. Poté ještě necháme ve formě deset minut a vyklopíme.

Krájíme vychladnutý. Koláč je nádherně nadýchaný a křehounký.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 18 x
1-
4.61 18 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 18x)
Sýrové koláčky se salsou Podzimní vegetariánské menu Články z

Komentáře k receptu: Nutelové řezy s vůní skořice

Komentáře

  1. Lenka Bauerová   02.09.2012 | 20:20 | reagovat | závadný

    Nugeta mi při pečení téměř všechna propadla ke dnu (pravá Nutela). Chuťově je koláč dobrý, ale opakovat ho již nebudu. Doporučuji upéci korpus a poté proříznou a promazat Nutelou.

  2. pepibubu   28.02.2012 | 8:13 | reagovat | závadný

    nemám třtinový cukr, můžu dát normální? a kolik, víc, nebo míň než toho třtinového?

    1. pippiva   28.02.2012 | 10:14 | reagovat | závadný

      Trtinovy cukr ma svou specifickou jemne karamelovou chut, sladi o trochu mene nez cukr bily, ale opravdu jen o trochu. Cukr bily samozrejme dat muzete, Muzete dat stejne mnozstvi.

      1. Di   28.02.2012 | 11:46 | reagovat | závadný

        Peču s třtinovým cukrem docela často a mám naopak pocit, že sladí více než řepný cukr. Míň sladká mi připadá fruktóza, ovocný cukr. Je to asi individuální.

  3. Stefania   05.06.2011 | 14:57 | reagovat | závadný

    Výborné,dávam 1! Piekla som iba cesto,neposypavala som nic navrch, bolo vyborne,nabuduce pridam oriesky do cesta a mozno tak ako recepty73 dam viac nutely. Nutelu som mazala lyzicou,tiez mi trochu pretiekla naspodok,ale tym,ze sa upiekla s cestom, sa nakoniec pekne spojila a vobec to nevadilo. Je to chutne, doporucujem.

  4. edysha   27.05.2011 | 20:24 | reagovat | závadný

    Chutove dobre, jen se mi trosku prismahly kokosove hoblinky. Doporucuju!!!!

  5. recepty73   08.02.2011 | 19:15 | reagovat | závadný

    ...nesypu mandlemi ani oříšky a nutelly dávám víc ;-)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web